Připravuje si Megan cestu do Bílého domu?

Uběhl týden od kontroverzního rozhovoru s americkou moderátorkou Oprah Winfreyovou a už se roztrhl pytel se spekulacemi, k čemu tato show vlastně měla posloužit. Nejmenovaný zdroj mezi britskými labouristy tvrdí, že vzniklý poprask chce Meghan využít ke své budoucí prezidentské kandidatuře v USA.

Podle zdrojů Daily Mail se nyní Markleová snaží navázat kontakty s představiteli Demokratické strany, za kterou by chtěla kandidovat. Podle zdrojů se o funkci šéfa Bílého domu chce začít ucházet již v roce 2024, kdy bude končit mandát Joea Bidena, kterému v té době bude 82 let.

Každopádně drby o jejích politických ambicích se vedu již delší dobu. Loni se objevily například zprávy o tom, že důvod, proč se choť britského prince nevzdala svého amerického občanství, spočívá v tom, že si chce nechat volnou cestu do americké politiky.

Za zmínku stojí, že během prezidentských voleb v roce 2020 pár nahrál video, ve kterém vyzval americké občany, aby šli k volbám. Kvůli tomu dokonce Buckinghamský palác vydal prohlášení, podle něhož manželé nejsou zaměstnanými členy královské rodiny a jejich výzva je pouze osobním postojem nemajícím s britskou korunou nic společného.

Zdroj: cz.sputniknews.com

Přejít nahoru