Šest potravin, které není dobré kupovat v supermarketu

Čínský bloger prozradil šest potravin, které bychom, podle jeho názoru, neměli kupovat v supermarketu kvůli vážným následkům pro naše zdraví.

Autor příspěvku vyzval zákazníky, aby v těchto řetězcích nekupovali mleté maso. Podle jeho slov se vyrábí z různých zbytků nebo z ne příliš čerstvého masa. Může také obsahovat velké množství tuku.

Uživatel poznamenal, že nasolená zelenina v supermarketech leží v sudech, kolem kterých chodí zákazníci, v důsledku čehož se do ní mohou dostat bakterie. Navíc, jak vysvětlil, za účelem prodloužení trvanlivosti může být do tohoto zboží přidáno hodně soli.

Autor příspěvku má za to, že není dobré v supermarketu kupovat grilované kuře. Jde o to, že může být použita prošlá drůbež, která se již nedá zmrazit, ale obchod ji chce prodat.

Čínský bloger také vyzval lidi, aby si nekupovali nakrájené ovoce, protože ztrácí své hodnoty. Také v případě ručního balení se do něj mohou dostat bakterie. Autor tvrdí, že některé směsi sestavují z prošlého ovoce, odkrojí shnilé části a ostatní ponechají.

Autor do svého seznamu rovněž zařadil mražené ryby, protože toto zboží kvůli nízké poptávce dlouho leží. Když, například, zmáčknete maso a zůstane v něm důlek, je to známka toho, že není dobré. Když jde o ryby, příznakem prošlého zboží jsou zčervenalé nebo bílé oči.

A nakonec bloger varoval před nákupem hotových balených směsí koření, protože mohou obsahovat zkažené ingredience. Také v potravinové folii, do které se obvykle koření balí, se snadno množí bakterie. Může se tam objevit také plíseň.

Zdroj: cz.sputniknews.com

Přejít nahoru