Kamión plný maloletých migrantov

Podľa všetkého do kamióna mala skupina maloletých  migrantov z Afganistanu nastúpiť na parkovisku v Rumunsku za pomoci prevádzača. Vodič kamióna údajne o ničom nevedel. Policajtov z Dunajskej Stredy privolali pracovníci priemyselnej spoločnosti, keďže v návese rumunského kamióna našli piatich cudzincov.

Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová, “Policajtom predložili identifikačné karty žiadateľov o azyl na území Rumunska. Z tohto dôvodu boli kontaktovaní pracovníci úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorí zabezpečili umiestnenie cudzincov v detskom domove v Medzilaborciach.”

Nebol to ale jediný takýto prípad. Ďalší sa odohral v Teranoch, v okrese Krupina, kde zastavila polícia vodiča, ktorý prekročil maximálnu povolenú rýchlosť. Následne traja mladí muži lámanou angličtinou polícii povedali, že sú utečenci z Maroka.

“Nemali pri sebe žiadne doklady, ktorými by preukázali svoju totožnosť. Cudzinci policajtom povedali, že chcú požiadať o azyl na Slovensku. Privolali hliadku cudzineckej polície z Banskej Bystrice, ktorá ich predviedla na oddelenie z dôvodu preverenia legálnosti ich pobytu,” uviedla Bárdyová. Cudzincov neskôr previezli do azylového centra v Humennom, kde zostanú do vtedy, kým úrady rozhodnú o ich žiadosti o azyl. Cudzinci boli podrobení vyšetreniu na ochorenie COVID-19. Všetci mali negatívny výsledok.

(SCa, foto: Polícia SR)

 

Přejít nahoru