Muslimové v Rakousku vyzývají ženy, aby se zahalovaly

Rakouská vláda tento týden ostře zkritizovala vyjádření muslimských vůdců, kteří vyzývají ženy, aby se zahalovaly včetně obličeje. Podle rakouské vlády jde o doporučení, které se staví proti evropské kultuře, a nepovažuje ho za kulturně vyspělé. Ministr zahraničí Sebastian Kurz, který je zároveň i ministrem pro integraci, uvedl, že stanovisko muslimských vůdců je “útokem na svobodu a sebeurčení žen”.

Muslimové tímto doporučením staví ženy nejen do konfliktu s evropskou kulturou, ale i se zákonem. V Rakousku totiž od začátku roku platí zákaz nošení závojů zahalujících tvář u soudů, ve školách a na jiných veřejných místech. Příslušnice policie, soudkyně a prokurátorky nesmějí šátky nosit během výkonu funkce vůbec. Informoval portál Moneymag

Je ironií osudu, že právě Rakousko ještě donedávna kritizovalo země V4, včetně Slovenska za odmítání přijímání imigrantů ze zemí Blízkého východu a Afriky. Nyní se ukazuje jaké problémy představuje tento střet dvou nekompatibilních kultur.

Mezi tradici a běžnou praxi patří v některých muslimských zemích i bití žen. Podle Mauritánské muslimů je to dokonce projevem lásky muže vůči ženě. Nelze se tedy divit, že čím více lidí z takového prostředí bude přicházet do Evropy tím více budou prosazovat své požadavky, které jsou v rozporu s Evropskou kulturou.

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru