NECENZUROVANÉ AUDIO Premiérovi zavolala novinářka z ČT. Nahrávala si ho. Jenže Babiš udělal totéž

ParlamentnímListům.cz premiér v pátek večer k závěrům auditů sdělil: „Jakýkoliv střet zájmů odmítám. Je to účelový a zmanipulovaný audit uměle vyvolaný profesionálními udavači z řad Pirátů. Lex Babiš, který přijali jen proto, aby mě dostali z politiky, jsem plně vyhověl a bývalou firmu jsem převedl do svěřenských fondů. Vždy jsem dodržoval a dodržuji všechny právní předpisy.“

V sobotu se naší redakci podařil získat záznam telefonátu mezi novinářkou veřejnoprávní ČT a premiérem Babišem. Audio nepostrádá šťávu a typický premiérův tón.

„Já nahrávám taky, děkuju za zavolání,“ uvedl zkraje telefonátu předseda kabinetu a hnutí ANO.

„Ten audit nepřináší nic nového, jsou to opakované lži té auditorské mafie, organizované tím hlavním udavačem, pirátem, bývalým náměstkem ministerstva financí. Piráti dokonce měli některé spolupracující auditory na kandidátkách do Evropských voleb. Jsou to struktury, které mě chtějí dostat z politiky,“ uvádí premiér na záznamu.

Jak se redakci podařilo rovněž zjistit, ze zhruba sedmiminutového telefonátu použila ČT jen zlomek. ParlamentníListy.cz tak přinášejí rozhovor k tématu bruselského auditu celý, bez jakýchkoli zvukových úprav či střihů.

Přejít nahoru