Zdroj Wikimedia Commons

Bývalý chvilkař Minář tají, co udělal s penězi od stoupenců. Jde o miliony.

Česká média a dokonce i politici se začínají zajímat o to, za co utratil neúspěšný politik a exvůdce chvilkařů Mikuláš Minář šest milionů. Minář chtěl rozčeřit český politický rybníček. Přinést pravdoláskařskou alternativu Babišovi a všem politickým dinosaurům. Podporu u Čechů však nenašel. Postavit se za Mináře chtělo pouze několik desítek tisíc lidí.

Neúspěšný projekt Lidé PRO, za nímž stál bývalý předseda Milionu chvilek pro demokracii Mikuláš Minář, vybral od 23. října na transparentní účet 5,8 milionu korun. Nyní zůstalo na účtu něco přes 60 tisíc, zbytek stihl za pět měsíců do oznámení svého ukončení 24. března utratit. S touto zprávou přišel deník Právo a server Novinky.cz.

Ačkoli šel Minář do politiky coby bojovník s korupcí, vypaření peněz z účtu vypadá záhadně. Účet, na který se peníze posílaly, totiž nepatří hnutí Lidé PRO, registrovanému na ministerstvu vnitra až loni v prosinci, ale spolku Pro ČR, z. s., jemuž Minář předsedá a má podle stanov právo nakládat s veškerým jeho majetkem sám. Podle slov neúspěšného politika je to v pořádku.

Zdroj: cz.sputniknews.com

Přejít nahoru