Nelegální imigranti ve Francii chtějí balenou vodu. Ta z vodovodu prý není dobrá. Taky jízdenky a…

Imigranti požadují byty na vyšší úrovni pro každého z nich, přístup k lékařské péči, uspořádání kurzů francouzštiny, jízdenky na městskou dopravu, zlepšení stravy, balenou vodu a respekt ze strany personálu, který se jim věnuje.

Svoji nespokojenost projevili i hodinovým pochodem k místní prefektuře v Évry a následnou demonstrací před radnicí v Mennecy.

Tvrdili, že řada z nich onemocněla kvůli tomu, že pili vodu z vodovodu. Proto chtějí vodu balenou. I když je pitná (vodovodní) voda ve Francii kvalitní a pije ji většina Francouzů, vyšel Červený kříž imigrantům vstříc a začal jim dodávat balenou vodu.

Červený kříž dále k požadavkům uvedl, že personál, který ve středisku pracuje, hovoří anglicky a arabsky a je imigrantům neustále k dispozici. Dodal, že do střediska už mnohokrát přijížděli lékaři z centra pro prevenci tuberkulózy, zdravotního profylaktického centra departmánu a psychologové. Imigrantům jsou k dispozici sociální pracovníci, kteří jim pomáhají vyřizovat administrativní záležitosti, a dobrovolníci pro ne zorganizovali kurzy francouzštiny.

zdroj: freeglobe.cz

Přejít nahoru