Proč vám nestačí modrá kartička aneb důvody k zařízení cestovního pojištění

Výhody cestovního pojištění

Nejenom proto je výhodné si sjednat cestovní pojištění. Mezi jeho další výhody patří i to, že k němu máte non-stop asistenční službu na telefonu. Ta se hodí v případech, kdy se vám přihodí úraz v cizí zemi a je nutné řešit převoz do nemocnice, placení léčebných výloh a další činnosti s tím spojené.

 

Asistent na telefonu vám pomůže s vyřízením. Během výběru a samotného sjednání cestovního pojištění si můžete vybrat takové nabídky, které mají vysoké pojistné plnění, dopraví vás v případě potřeby zpátky do České republiky, a ještě budete pojištěni pro případy, že byste způsobili škodu třetí straně.

 

Srovnejte to

Než se do toho vrhnete, je praktické si srovnat cestovní pojištění a zjistit, jaké pojišťovny mají nejvýhodnější nabídky. K tomu existují speciální webové stránky, takzvané srovnávače pojištění. Do několik minut tak budete mít jasno v tom, jakou nabídku a od jaké pojišťovny si zvolíte a komu přenecháte obavy o své zdraví. Ceny pojištění se přitom liší podle země, do které plánujete vycestovat, délky pobytu a vašem věku.

 

A můžete začít balit

Porovnali jste jednotlivé nabídky všech možných pojišťoven a následně si pojištění sjednali online či osobně na pobočce? Výborně. Potřebné dokumenty si připravte vedle zavazadla a pusťte se do balení. Tím nemáme na mysli to, ať jdete sbalit nového parťáka na cesty, nýbrž ať si sbalíte svůj cestovní kufr. Když už jsme u těch zavazadel. Nepotřebuje vás kufr nový lifting?

 

Zejména v případech, kdy se chystáte Českou republiku opustit letadlem, kvalitní a pevný kufr oceníte. Chování k cestovním zavazadlům ze strany leteckého personálu je dobře známé a nikoho asi nepřekvapí. A takové drsné zacházení přežijí jen ty nejlepší z nejlepších. Schválně si doma se svým kufrem několikrát zaházejte. Pokud vše absolvuje v jednom kuse, gratulujeme vám, pokud se ale rozpadne, nastal čas na pořízení nového kufru.

 

Nyní už vám nic nebrání v opuštění českých hranic a cestě do zahraničí. Doufáme, že se nebudete spoléhat pouze na svoji modrou kartičku pojištěnce, ale zařídíte si i výhodné cestovní pojištění. A samozřejmě nezapomínejte ani na kvalitu cestovních zavazadel, se kterými hodláte cestu podstoupit. Pokud neprojdou „letištním testem“, jejich čas vypršel a patří bohužel do sběru.

 

Zdroj obrázku: frantic00 / Shutterstock.com

 

Přejít nahoru