Uvědomují si vůbec Britové, že jejich území již muslimové považují – a zřejmě zcela právem – za dobyté? + VIDEO

Uvědomují si vůbec Britové, že jejich území již muslimové považují – a zřejmě zcela právem – za dobyté? Už to, že byl podruhé zvolen starostou hlavního města Spojeného království muslim, o mnohém vypovídá. Ovšem i mnoho dalších měst v zemi má muslimské starosty. Mimo přítomnosti muslimů v ulicích či v politice se islamizace projevuje navenek i jinak. Třeba tak, jako při posledním svátku konce ramadánu…

 

Multikulturalismus, stejně jako mezináboženský dialog, jak jej prosazuje i Bergoglio, je pro islám mostem k proniknutí na Západ.

Muslimové se shromáždili na Trafalgarském náměstí v Londýně  na každoročním Ídu – oslavě ukončení ramadánu –  který se konal první sobotu po jejich svátku Íd al-Fitr. Tato triumfální událost, která znamená konec ramadánu, začala v roce 2006 a byla pořádána starostou Londýna a islámskými skupinami mnohdy vázanými na terorismus.

V roce 2019 překročila muslimská populace Anglie hranici tří milionů. Podle analýzy Úřadu pro národní statistiku jsou některé části Londýna nyní téměř z 50 procent islámské.

Akce obvykle navštěvuje více než 25 000 muslimů. K dispozici jsou živá hudební vystoupení, stánky na trhu, poezie, reproduktory a mnoho kontroverzních vystoupení celebrit. Akce zahrnuje recitace z Koránu a islámské volání k modlitbě, které prohlašuje nadvládu Alláha a islámu. Tomas Samuel, bývalý imám, říká, že podle islámského textu muslim volá k modlitbě “jak moc má kontrolu nad zemí”. Bývalý muslim Ridvan Aydemir přirovnává výzvu k modlitbě k “válečné deklaraci” a prosí evropská a severoamerická města, aby ji zakázala.

Více info na pravyprostor.cz

Přejít nahoru