Boje muslimských gangů v Göteborgu byly přerušeny, ovšem jen do doby, než pohřbí zastřeleného Araba

Při nepokojích došlo i k přestřelkám, přičemž jeden muž byl dokonce zastřelen. Až do pohřbu zastřeleného Araba by podle dohody klanů mělo panovat příměří.

Oba klany, které spolu bojují v Hjällbo v Göteborgu, údajně souhlasily s “příměřím”, dokud nebude pohřben zastřelený člen klanu.

Válka mezi oběma klany, Alím Chánem a Simmem – oběma členy arabského lidu Mhallami – si prozatím vzala pauzu.

Koncem minulého týdne se stovky členů klanů střetly na ulici v Hjällbo v Göteborgu a o dva dny později byl zastřelen 44letý muž.

Po nepokojích se konala mediační setkání mezi soupeřícími klany a údajně se oba klany dohodly na deeskalaci. Mezi klany údajně převládá dočasné “příměří”, dokud nebude zastřelený muž pohřben.

Podle policie je v současné době v oblasti klid, ale přítomnost policie tam zůstává posílena.

“Vždy existuje riziko odvety a my jsme tomu srozuměni,” řekl agentuře Aftonbladet Thomas Fuxborg, tiskový mluvčí policie v regionu West.

K uvedenému jen dodávám, že válka klanů tam probíhá už roky, ovšem poslední asi rok s větší intenzitou. I na základě reakcí policie je jasné, že se s bitkami počítá i nadále, policie tak bude nejspíš jen přihlížet. Ovšem dokud si klany válčí na “jejich” území a vraždí se jen mezi sebou, pak je zřejmě takto pasivní přístup to nejlepší, co mohou policisté dělat. Ovšem myslet si, že se časem tyto boje nerozšíří i na zatím “švédské” území, je skutečně velmi naivní…

zdroj: necenzurovanapravda.cz

Přejít nahoru