Skandál s muslimy v Anglii. Tři muslimové prichyceny na ulici, jak “truchlí”, že se jim nezdařil teroristický útok. Jeden z nich říká: “Kamaráde, utratili jste je,” a pak se zasmál. Video bylo cenzurovány ale vyšlo na síti TIK TOK

“Nemohli jsme sedět a dívat se na tento nechutný útok na členy naší komunity,” řekla Peggy Raftis, Mintoova kulturní kulatá židle.

“Naše komunita se pyšní tím, že je místem, kam patří všechny rodiny.” Odsuzujeme veškerý rasismus a podporujeme naši muslimskou komunitu. “

Kulturní kulatý stůl a několik dotčených občanů pomohlo naplánovat pochod, uvedlo město.

Dotyčné video bylo natočeno z domova v Harristonu a ukazuje dvě ženy na sobě hidžáb a dítě, které jdou po ulici venku.

V pozadí je slyšet muž, který říká: „Kde je Nathaniel Veltman, když ho potřebujete?“ s odkazem na podezřelého z útoku.

Když se video posouvá doleva, aby byla skupina v záběru, projíždí bílý pickup a muže je slyšet říkat: „Kamaráde, minuli jste je,“ než se zasmál.

Společnost Global News se rozhodla video nezveřejňovat, což začalo minulý týden po zveřejnění na TikToku.

Wellington County OPP tvrdí, že jsou „v raných fázích vyšetřování věci“.

Čtyři členové rodiny byli zabiti a pátý byl zraněn poté, co byl 6. června zasažen pickupem. Londýnská policejní služba uvedla, že věří, že oběti „byly terčem, protože byly muslimy“.

Salman Afzaal, 46 let, jeho 44letá manželka Madiha Salmanová, jejich 15letá dcera Yumna Afzaal a Afzaalova 74letá matka byli zabiti. Devítiletý Fayez Afzaal utrpěl vážná zranění, ale přežil.

V pátek zveřejnila společná prohlášení hejtmanka okresu Wellington Kelly Lintonová a starosta města Minto George Bridge. Píše portál Global News.

“Protimuslimský sentiment vyjádřený v tomto nechutném videu je pro obyvatele Wellington County a města Minto odporný. Je třeba vyvinout veškeré úsilí k vypovězení nenávisti ve všech jejích podobách,” uvádí se v prohlášení.

“Islamofobie a všechny formy rasismu nemají v naší komunitě místo a musíme zajistit, aby zprávy o nenávisti a strachu padly na uši.”

Přejít nahoru