Joe Biden: „Terorismus z bílé nadvlády“ „Nejsmrtelnější hrozba pro vlast“

Biden hovořil o hrozbě bílé nadvlády během projevu v Tulse u příležitosti 100. výročí masakru rasy v roce 1921 v sousedství Greenwood.

“Podle zpravodajské komunity je terorismus z bílé nadvlády nejsmrtelnější hrozbou pro dnešek,” řekl Biden. “Ne ISIS.” Ne Al-Káida. Bílé rasisty. “

Biden se pravděpodobně odvolával na prohlášení úřadujícího amerického ministra pro vnitřní bezpečnost Chada Wolfa, který členům Kongresu řekl, že nadřazenost bílých zbraní je pro USA „nejtrvalejší a nejsmrtelnější hrozbou“ v září 2020. V říjnu 2020 vydala DHS zprávu, která ukazuje že bílý rasistický extremismus představoval od roku 2018 fatálnější útoky než jakákoli jiná domácí násilnická extremistická skupina. Píše portál Breitbart.

Biden znovu navštívil masakr černošské komunity v Tulse, aby ukázal dlouhou historii bílých rasistů v zemi – přirovnal ji ke střetu mezi protestujícími v Charlottesville.

“To, co se stalo v Greenwoodu, byl akt nenávisti a domácího terorismu s přímým spojením, které existuje dnes,” řekl. “Stačí zavřít oči a vzpomenout si, co jste viděli v Charlottesville před čtyřmi lety v televizi.”

Přejít nahoru