Kdyby žil Karel Gott, byl by dnes také v klatbě jako velký dezinformátor a konspirátor

V září roku 2018 jsem připravoval s Karlem Gottem velký rozhovor pro časopis Prima Zoom. Mnoho věcí, o kterých jsme při schůzkách se slavným zpěvákem hovořili, se do rozhovoru nedostalo, materiálu bylo moc. Poznal jsem ale, že jeden z nejznámějších Čechů byl posedlý studiem toho, proč a jak se odehrály některé historické události a proč se lidská společnost vyvíjí tak, jak se vyvíjí. Gott nad tím skutečně hodně, ale hodně přemýšlel. Četl knihy, zamýšlel se nad možným řešením problémů a velmi rád si o tom povídal. Někdy u toho zacházel, alespoň z mého pohledu, do podivných krajností, například když zaujatě vysvětloval, proč si myslí, že svět řídí někdo, koho nemůžeme nijak ovlivnit. Třeba ilumináti.

„Běh světa řídí vysoké nadstátní kruhy, takzvaní ilumináti nebo osvícenci, a také svaté řády a lóže až po mysticko-okultní organizace… Jde o osoby, které tím pádem určují, kdo bude dělat politiku, a to ostatní už je jenom velké divadlo,“ prohlásil Karel Gott už v červnu 2001 v Lidových novinách.

V minulých dnech jsem si na to vzpomněl, když se v souvislosti s koronavirovou pandemií tolik hovoří o dezinformacích a konspiračních teoriích. Co by tak asi na současný vývoj řekl Karel Gott? Určitě by to opět schytal, protože jeho názory by byly v tomto směru zcela nonkonformní. Ostatně čeští zpěváci jsou hodně razantní v politických a společenských postojích i v době „bez Gotta“. Stačí se podívat na různá vyjádření Daniela Landy, Janka Ledeckého, Ilony Csákové nebo Tomáše Kluse.

Více info na Reflex.cz

Přejít nahoru