Video z kterého mrazí: Úder ruského ATGM „Kornet“ na turecké obrněné vozidlo

Syrští Kurdové zničili další turecké obrněné auto, které se účastnilo vojenské operace proti civilistům. V důsledku přímého střely zasaženého obrněnými vozidly bylo několikatunové bojové vozidlo odhodeno o několik desítek metrů dál a přeměněno na kus kovového šrotu.

Na uvedených videorámečcích můžete vidět, jak v důsledku nárazu rakety na turecké obrněné auto poškozená technika nejen zrychlila, ale také vyletěla několik desítek metrů do vzduchu. V důsledku přijatého kritického poškození bylo vozidlo zcela zničeno. Podle místních zdrojů byli zabiti dva turečtí vojáci, kteří byli v obrněném voze.

Uvádí se, že Kurdové aktivně používají ruský ATGM „Kornet“ ke zničení tureckých obrněných vozidel. V tuto chvíli však zůstává neznámé, jak přesně takové komplexy začaly být u Kurdů v provozu, ale zjevně mluvíme o dodávkách této zbraně prostřednictvím jiných zemí.

Dnes je ruský Kornet ATGM považován za jeden z nejslibnějších protitankových raketových systémů, protože jeho bojové schopnosti mu umožňují zničit téměř jakékoli stávající obrněné vybavení, což se zjevně stalo důvodem popularity tohoto komplexu.

Píše portál AVIA.

 

Přejít nahoru