Sokushinbutsu: Děsivá praxe živé mumifikace

Mezi lety 1081 a 1903 se věřilo asi 20 mnichů, kteří se mumifikovali. Základem praxe živé mumifikace je „Sokushinbutsu“, což v překladu znamená stát se Buddhou v mnichově těle. Prakticky řečeno, Sokushinbutsu zahrnuje dehydrataci těla zevnitř ven. Píše portál Historicmysteries.

Mniši musí dodržovat přísnou dietu sbíranou z nedalekých hor Dewa. Dieta pomohla mnichům zbavit se vlhkosti, tuku a svalů, než byli umístěni do borovicových boxů. Mniši jsou poté ponecháni meditovat poslední dny na této planetě v borovicovém boxu.

Než se ponoříte do hlubšího přehledu živých mumií v Japonsku, je důležité vědět, že mumifikaci praktikovalo také mnoho jiných kultur. Jaký tedy mohl být možný důvod pro podporu mumifikace?

Odpověď lze nalézt ve vírách v různých náboženstvích po celém světě, kde je nezničitelná mrtvola považována za symbol božské moci. Pokud tělo po smrti nezahynulo, zjevně předvádí schopnost spojení se silami mimo fyzickou oblast.

Nejběžnější příklad praktikování mumifikace je v Egyptě. Mumifikace v Egyptě za odměnu byla použita jako symbol jejich moci. Mnozí věřili, že mumifikace je také zásadním rituálem, který pomáhá duši zesnulých překonat podsvětí. Důkazem je objevování sklenic nezbytných předmětů, jako je jídlo, oblečení a dokonce i šperky v egyptštině, vedle mumií.

První příklad mumifikace v Japonsku byl u japonských šingonských mnichů. Shingonští mniši z Yamagaty jsou stále nejběžnějšími praktiky rituálu živé mumifikace. Pouze několik vybraných mnichů, kteří provedli rituál, bylo úspěšných v mumifikaci zaživa. Mniši vnímali akt živé mumifikace jako obětní akt pro lidstvo.

Podle mnichů by je akt živé mumifikace zavedl na cestu, aby se stali Buddhou v těle, které obdrželi pro tento život. Mniši věřili, že mumifikace zaživa jim umožňuje přístup do nebe Tusita.

Kromě toho jejich víra také naznačuje, že mniši by žili ve svém posmrtném životě v nebi Tusita 1,6 milionu let. Je zajímavé, že víry v Sokushinbutsu také naznačovaly, že mniši získali pravomoci pro ochranu lidstva na naší planetě. Metoda živé mumifikace však byla extrémně bolestivá, protože proces trval až tři roky. O co přesně tedy jde?

Praxe Sokushinbutsu se objevila jako inspirace od Kukaie, mnicha z 9. století a zakladatele esoterické šingonské školy buddhismu v roce 806 n. L. Podle zprávy z 11. století o Kukai nezemřel vůbec v době své smrti v roce 835 n. L. Naopak se do svého hrobu dostal plazením a vstoupil do hlubokého stavu meditace. Účet také uvádí, že Kukai by se znovu objevil za téměř 5,67 milionu let, v tomto okamžiku povede konkrétní počet duší ke spáse.

Přejít nahoru