Brutalita německé policie proti demonstrantů. Zvláštní zpravodaj OSN pro mučení požaduje informace o německé policii + VIDEO

Jak jsme již dříve zdůraznili, demonstrace skončily zatčením neuvěřitelných 600 lidí uprostřed nesčetných drzých příkladů policejní brutality, a to i vůči dětem, které byly zachyceny na kameru.

Němci protestovali proti plánům zakázat neočkované lidi z mnoha různých míst, včetně restaurací, kin a stadionů. Píše portál Summit News.

Jeden videoklip ukazuje, jak se starší protestující pokouší projít kolem policisty oblečeného v pořádkových výstrojích, než ji chytne oběma rukama za krk a shodí na podlahu.

Klip upoutal pozornost Nilse Melzera, profesora mezinárodního práva, jehož oficiální název zní Zvláštní zpravodaj OSN pro mučení a další kruté, nelidské či ponižující zacházení nebo trestání.

“Právě jsem na to upozornil,” tweetoval Melzer. “Může někdo poskytnout mé kanceláři specifika / svědecká prohlášení k tomuto incidentu a zda bylo zahájeno oficiální vyšetřování?” zeptal se.

Přejít nahoru