Drsné odebrání miminka, sousedé popsali policejní zákrok: Mámu povalili! Na tátu vzali paralyzér?

Zásah natočila sousedka Lenka Káňová a sledovali ho i další lidé z domu. Na záběrech je vidět část zákroku proti Alžbětě H. (38), která se právě vrátila s chlapečkem a jeho tátou Romanem Š. (44) z procházky.

Rodiče spoutali

Matka dítěte na videu jen drží kočárek, její partner běží domů pro občanky. Je slyšet, jak policista informuje do telefonu, že rodiče se chovají agresivně a potřebuje posily. „Pak si všimli, že točím, a přikázali mi schovat mobil. V tu chvíli maminku chytili zezadu, trhli s ní a povalili ji na zem. Otec jí běžel pomoci,“ vylíčila Káňová. Ta pak i přes zákaz točila, jak rodiče dítěte leží spoutaní na zemi. „Srazili mě na zem a pak jsem dostal ránu paralyzérem,“ popsal Blesku Roman.

Policie: Nesneslo to dokladu

Podle policie rodiče na místě nespolupracovali poté, co je vyzývali k vydání dítěte. „Neposlechli, proto použili donucovací prostředky a rodiče zajistili. Situace na místě v zájmu zdraví a života dítěte nesnesla odkladu,“ sdělila policistka Eva Michalíková. Mluvčí karvinského magistrátu Lukáš Hudeček poslal za sociální odbor jen stručnou odpověď. „Jelikož se jedná o nezletilé dítě, nejsme oprávněni poskytovat k případu jakékoliv bližší informace.“

Více info a foto na blesk.cz

Přejít nahoru