Neziskovky učí nelegální imigranty, jak podvádět úřady. Zachytila je skrytá kamera (+ video)

Ariel Ricker, výkonná ředitelka společnosti Advocates Abroad, což je velká nevládní organizace, která poskytuje právní pomoc migrantům, byla přistižena, jak otevřeně diskutuje o tom, jak učí migranty lhát na hranicích příslušníkům bezpečnosti. Video bylo publikováno kanadskou pravicovou aktivistkou a autorkou Lauren Southernovou. Stane se částí jejího nového dokumentu Bordless (Bez hranic), který se bude zaměřovat na evropskou migrační krizi.

Na své stránce Advocaes Abroad tvrdí, že pomohli více než 15 000 migrantům překročit řeckou hranici. Jedná se o velkou organizaci, která přijímá dobrovolníky z předních univerzit.

Video ukazuje, jak Rickerová popisuje, jak organizace trénuje migranty, kteří usilují o azyl v Evropě. Učí je lhát a hrát při jednání s důstojníky bezpečnostních složek.

„Říkám jim, že je to herectví, všechno je to herectví… aby se dostali skrz, tak musí hrát svoji roli jako v divadle.”

Příslušníky EASO (European Asylum Support Office), kteří zkoumají pozadí migrantů, označuje za „pos*ané blbce” (fucking stupid) a popisuje způsob, jaký organizace vytvořila, aby je obelstila při rozhovorech.

zdroj: cz.sputniknews.com

Přejít nahoru