Migrační komedie: Litva se proti migrantům brání, zatímco Italové jejich dovážejí masově jako čínský textil. V čem je pointa? To byste neuhodli

Litva začala stavět na hranici s Běloruskem plot ze žiletkového drátu v délce 550 kilometrů, aby zabránila migrantům přicházejícím z Běloruska vstoupit do EU. Litevské orgány vyhlásily nouzový stav, protože v posledním období se výrazně zvýšil počet migrantů přicházejících do země: od začátku roku jich přišlo už přes 1500, zatímco loni za celý rok to bylo pouze 81 migrantů.

Stalo se tak po otevřeně nepřátelských krocích Vilniusu jako prodloužené ruky USA, které usilují Bělorusko destabilizovat barevnou revolucí a svrhnout vládu prezidenta Lukašenka.

 

Asymetrická běloruská odpověď
Bělorusové proto Litvě jako odměnu za jejich péči o běloruskou demokracii vzkázali, že za daných okolností ukončují spolupráci s EU v oblasti migrace. Lukašenko uvedl, že Bělorusko navzdory pokusům Západu o podvratnou činnost nezavře své západní hranice, nenechá svou zemi “stát se uprchlickým táborem” a nebude přicházejícímu proudu migrantů ze třetích zemí, zejména z Iráku, nijak bránit v cestě na Západ. “Nikoho nezdržíme,” uvedl, “nepřicházejí k nám, ale do osvícené, teplé a útulné Evropy.”

“Samozřejmě, migranti netouží po novém životě v Litvě, ale snaží se (a bylo jim to slíbeno) z této země dostat dále: do Německa, Francie či Belgie. Některým se podařilo ze zadržovacích středisek v Litvě ujít, “píše propagandista Deníku N Tomáš Vasilko. Mimochodem, pan Vasilko, jak to, že je tak samozřejmé, že život v zemi té osvícené a teplé Evropské unie ani po 30 letech tzv. demokracie nestojí za to?

No ale vraťme se k věci. Osvícená, útulná a teplá Evropa, jak ji nazval Lukašenko, totiž proti rozhodnutí Běloruska zlostně prská. Objektivní a pravdovravné prorežimné média spustili árie jako z opery Nabucco, předseda Evropské rady Charles Michel hovoří o “ubohé politice pomsty” a litevský ministr zahraničí Gabrielius Landsbergis se obává, že toto je pouze začátek, a že počty migrantů v budoucnu řádově vzrostou: “Víme , že Lukašenko jedná o možnosti udělovat turistická víza Pákistánci a zavést přímé lety mezi Islámábád a Minskem. O stejném jedná is několika vládami v západní a severní Africe. ”

 

Zvláštní: Litva se z migrantů netěší a Brusel jí to vůbec nevyčítá!
Jenže co se vlastně osvícené a teplé EU nelíbí? Vždyť současný trend v EU a OSN je jasný: snaha, aby termín ilegální migrace zcela zmizel a na každého migrující osoby se nahlíželo jako na vítaného hosta. Politici, kteří se snaží migraci klást překážky, jako Viktor Orbán, zda Matteo Salvini, jsou kritizováni a téměř kriminalizováni.

Jen si vzpomeňte na ten křik v Bruselu před pár let, kdy si Maďarsko dovolilo postavit na své hranici plot proti hordám dobyvatelů. “Všechny naše hodnoty jsou dnes v nebezpečí,” komentoval tehdy situaci tehdejší komisař EU pro migraci Dimitris AVRAMOPOULOS. Výstavbu nového plotu v osvícené a teplé Evropě samozřejmě kritizoval i dlouhá řada mezinárodních organizací a jistě si umíte domyslet jaké krokodýlí slzy ronili režim hlásné trouby.

Jenže, představte si, v případě plotu, který staví Litva, se žádný nářek a bědování nekoná! A to i přesto, že Litva kromě toho, že staví žiletkový plot, přijala i bezprecedentní nový zákon o nelegální migraci, podle kterého ilegální překročení hranice je trestným činem a každý, kdo protiprávně překročí hranici, bude zatčen, uvězněn a deportován, protože se dopustil “hybridní agrese” proti litevskému státu a jeho suverenitě. Kdoví jak by se házely o zem lidskoprávní mimovládky, kdyby takový zákon přijalo například Maďarsko se svým neposlušným premiérem Orbánem …

 

Je to poprvé, co se v legislativě EU objevila podobná formulace
Poprvé se v některé z členských zemí osvícené, útulné a teplé EU parlament usnesl na tom, že masová ilegální migrace osob z jiných kulturních okruhů je nejnebezpečnějším způsobem vedení hybridní války, jejímž cílem je destabilizace napadené společnosti – a že tedy jde o skutečnou hybridní agresi .

EU sice prý odmítla na plot mezi Litvou a Běloruskem přispět eurofondy, ale každopádně se tím její “protest” skončil: Brusel nenamítá nic ani proti litevskému zákonu, ani žiletkové plotu. Naopak více představitelé bruselského režimu se již vyjádřili, že za litevskou obranou své hranice pevně stojí.

A tak tu máme kuriózní situaci: zatímco Litva aplikuje proti migrantům takovou nekompromisní obranu, na opačném konci osvícené a teplé EU jsou dobyvatelé v počtech o dva řády větších nadšeně vítáni a běda každému, kdo by se pokusil jejich neutuchající příliv nějakým způsobem zastavit.

 

Pointa přichází na závěr
Někdo by si snad mohl pomyslet, že máme do činění s krásnou ukázkou neuvěřitelného pokrytectví absolutně zkorumpovaných “elit” v útulné a teplé EU as flagrantním případem měření dvojitým metrem, který je rukolapný důkazem, že celá ta maškaráda s importem migrantů a jejich lidskými právy je pouze nechutná organizovaná inscenace. Jenže ne – všechno je to úplně jinak. Vysvětlila nám to litevská ministryně vnitra Agne Bilotaitéová.

Ministryně Bilotaitéová prozradila, že migranti přicházející přes Bělorusko “nejsou skutečnými žadateli o azyl”, ale jsou nástrojem Lukašenka, aby dělal Litvě špatně.

Takže milí čtenáři, příště, když potkáte na ulici migranta, prosím rozlišujte, jestli je to skutečný migrant, který sem přišel tak jako třeba, usazování, pobírat dávky a kulturní nás obohacovat, nebo je to neskutečný migrant – posel Lukašenkovy pomsty, který nám sem přišel jako nástroj hybridní války rozvracet naši osvícenou a teplou EU.

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru