Rom, který měl okradnout Romy. Rodina zesnulého v koncích, z peněz neuvidí nic

Jsou jich stovky a mají všichni stejný koníček – zapálí si cigaretu a vysílají živě své názory na Facebooku.

Vyprávějí o bezpráví páchaném na menšinách, útisku, rasismu nebo o ­tom, jak je potřeba někde urychleně pomoci. Nakonec zveřejní své číslo účtu, na které když pošlete peníz, pomůžete chudým na východním Slovensku, matkám samoživitelkám, co nemají dětem co dát jíst.

Určitě si vzpomenete na konec června, kdy celou republiku obletělo video ze zadržení Roma v Teplicích, který jen krátce po zákroku Policie ČR zemřel. Mnozí tento incident přirovnávali ke smrti George Floyda, ale jak se ukázalo, Rom nezemřel na následky policejního zákroku, nýbrž po předávkování pervitinem a na vrozené vady srdce.

Jen před pár dny pak jistý David Mezei uspořádal veřejnou sbírku na pohřeb zesnulého, která se však ukázala být falešná. Proti údajnému podvodníkovi se postavili i neziskové společnosti v čele s Romeou.

Sbírky se ujal jistý David Mezei, na jehož Facebooku dnes už najdeš pouze obhajující se videa. Ten zkontaktoval sestru zesnulého Roma, získal od ní plnou moc k zastupování a začal organizovat protesty a vybírat peníze. V současné chvíli není známo, kolik peněz podvodník vybral, ale jedno je jisté – rodina zesnulého nedostane ani korunu.

„Jeho chování naprosto odporuje všemu, co naše organizace dlouhodobě prosazují a právě proto se od jeho vystupování důrazně distancujeme a prohlašujeme, že s ním nechceme mít nic společného,“ podepsalo se pod prohlášení na webu Romea hned několik neziskovek a aktivistů.

„Je nám líto sestry pozůstalého Simony Tomášové, která čelí obrovskému tlaku. Současně věříme, že se správně rozhodne pro skutečně reálnou a odbornou pomoc,“ dodává Romea.

zdroj: zastavmezlodeje.com

Přejít nahoru