VIDEO: Prezident EU zatroubil k odchodu z NATO, na konferenci ve Slovinsku v reflexi na fiasko USA v Afghánistánu vyzval k ustanovení bezpečnostní autonomie Evropské unie nezávislé na NATO a USA!

Američané jsou spatřováni jako nespolehliví partneři, protože zanechali v Afghánistánu až 1 milion svých spolupracovníků, kteří jsou nyní na útěku z Afghánistánu. A co je ještě horší, Američané prý nepochopitelně přenechali Talibanu zbraně, munici, letadla, vrtulníky, výstroj, nic z toho nebylo odvezeno nebo alespoň zničeno. Pokud čtete Aeronet, tak již víte [1], jaký to mělo účel. Pro nás to není žádné překvapení. Afghánistán má nyní pro USA a jmenovitě pro CIA úplně jinou hodnotu a účel. Afghánistán je země, která strategicky leží mezi dvěma zeměmi největších nepřátel USA.

Ano, území Afghánistánu leží mezi Íránem na jedné straně a Čínou na straně druhé. Američané nemohou a nechtějí otevřeně bojovat proti těmto dvěma zemím, i když v případě Íránu se Izrael maximálně snaží, aby Američany pro zahájení války proti Íránu přesvědčil, ale není k tomu příliš velká ochota v Pentagonu. Írán má podobnou geografii jako Afghánistán, je to hornatá země.

A případná válka s Íránem by se proměnila na jatka takových rozměrů, že Vietnam při zpětném pohledu by byl posuzován jako čajový dýchánek. Existuje však cesta, jak vést válku proti Íránu a Číně skrytě, prostřednictvím sabotáží a terorismu. Jenže k provozování takového boje potřebuje Izrael a “jeho” americká administrativa zemi, ze které by takové teroristické operace a sabotáže šlo provádět a logisticky zabezpečovat, a to bez obav z toho, že americká vláda či armáda bude obviněna z terorismu.

Pohled na Afghánistán ležící mezi dvěma největšími nepřáteli USA (a Izraele) je konceptuální nápověda pro tupé

A proto přišlo jediné myslitelné řešení. Strategické území Afghánistánu mezi dvěma největšími nepřáteli USA se promění jako mávnutím kouzelného nosatého proutku po 20 letech rekonstrukcí opět na teroristický stát a opět s tím samým Talibanem u moci jako před 20 lety. Tentokrát je to ale jiný Taliban. Je vyzbrojen nejmodernější americkou vojenskou i zpravodajskou technikou, kterou Talibanu jako prý omylem zanechala evakuující se americká armáda, která se evakuovala celých 14 měsíců a nikoliv posledních 14 dnů. Jak už jsme na Aeronetu přinesli informace a analýzy, před několika dny měl v Kábulu šéf CIA William Burns osobní tajnou schůzku s šéfem Talibanu, Abdulem Gháním Baradarem [2].

Na tuto schůzku přiletěl z Jeruzaléma, kde jednal nejen s novým premiérem Naftali Bennettem, ale i s představiteli Mossadu. Izrael chce za každou cenu zahájit válku v Íránu, ale podle všeho nepůjde o otevřený konflikt. K sabotážím proti Íránu budou používány základny v dnes již nedemokratickém a Talibanem uchváceném Afghánistánu. Když něco bouchne nebo vyletí do povětří v Íránu od této chvíle, bude to práce sabotérů a teroristů z Afghánistánu. A to samé platí o Číně, i když podle všech informací teď jde Izraeli a tím pádem i CIA pouze a jedině o Írán, Čína zatím není v hledáčku spuštění teroristických útoků.

Otevřená válka proti Íránu není na pořadu dne, a proto se úloha Afghánistánu musela narychlo změnit
Taliban nebude muset hnout ani prstem. Jediné, co musel CIA slíbit, byly neomezené a volné operace CIA a Mossadu na území Afghánistánu, včetně výcvikových základen. Výměnou za to dostal Taliban od Američanů a amerických daňových poplatníků úplně všechnu americkou výzbroj a výstroj, o které se nesní dokonce ani armádám členských zemí NATO.

Taliban je dnes lépe vyzbrojen než německý Bundeswehr, nemluvě o české ručníkové armádě. Oficiálně zůstane Taliban fundamentalistickým a teroristickým hnutím v očích západních zemí, i když jen v očích a nikoliv na papíře, protože podle smlouvy [3] z katarského Dauhá z loňského února mezi USA zastupujícími NATO a Talibanem již není islámská organizace na seznamu teroristických zemí ani USA, ani členských zemí NATO. Afghánistán je odteď arabským emirátem a na jeho území podle pákistánského tisku již prý operuje ISIS a rovněž Al-Kajda.

Obojí to jsou přitom organizace založené americkou CIA. Doufám, že už vám to v této chvíli všechno dochází, proč muselo NATO z Afghánistánu odejít. Ano, Afghánistán bude použit jako území k vysoce nebezpečným teroristickým a sabotážním hrám proti Íránu. A to by samozřejmě demokratická, i když značně zkorumpovaná původní afghánská vláda, nikdy nedovolila.

Proto musela vláda padnout, afghánská armáda byla rozebrána, prezident uprchl a moci se ujal Taliban, jehož vůdce se doslova jen pár dní po uchopení moci setkává v Kábulu na tajné schůzce s šéfem CIA. Vůdce Talibanu se nesetká s duchovními, ani s velkými imámy, nezve na návštěvu velké představitele islámu, ne ne. Místo toho má šéf Talibanu hned svoji první schůzku s šéfem CIA. Komu tohle nedochází, tak ho lituji, protože taková konceptuální tupost musí člověka opravdu přivádět v životě do velkých problémů ohledně naivnosti.

Více na aeronet.cz

Přejít nahoru