Překvapivý zvrat, Anglie upustila od plánu očkovacího pasu

Ministr zdravotnictví v neděli v pořadu BBC „The Andrew Marr Show“ řekl, že se mu „nikdy nelíbil ten nápad“ nutit lidi, aby ukazovali své papíry při každodenních činnostech, ale vláda měla pravdu, když se podívala na důkazy.

“Mohu říci, že jsme se na to řádně podívali, a přestože bychom to měli ponechat v záloze jako potenciální možnost, s potěšením mohu říci, že nebudeme pokračovat v plánech očkovacích pasů,” řekl Javid.

Ministr zdravotnictví dodal, že vláda by neměla dělat věci kvůli ní nebo proto, že ji dělají jiní.

“Tolik zemí, v době, kdy to zavedly, se pokusilo zvýšit míru očkování a vy chápete, proč to mohli udělat,” řekl.

Javid řekl, že Anglie byla doposud „velmi úspěšná“ s mírou očkování, přičemž 55 procent 16- až 17letých dostalo první dávky pouze měsíc poté, co byly této věkové skupině nabídnuty popíchnutí.

Řada evropských zemí zavedla pasy o stavu viru CCP pro nastavení, včetně velkých akcí a restaurací. Píše portál ZeroHedge.

Skotský parlament ve čtvrtek odhlasoval 68 hlasů proti 55, aby podpořil implementaci pasů očkovacích látek proti viru CCP ve skotských nočních klubech a dalších přeplněných místech.

K 9. září dostalo téměř 90 procent britské populace starší 16 let první dávku vakcíny proti viru CCP a více než 80 procent dostalo obě dávky, uvedla vláda.

Přejít nahoru