Saúdský klerik obhajuje kojení – pro dospělé

Ano, i my jsme byli bez slova. A zmatený. Pokud se ženám nesmí mluvit s muži, jak by se jim podařilo vyřadit jejich prsa? A je tento nápad i skutečný? Nebo jen bouře v D-sklenici?

Zde je nízká vzdálenost: Před několika týdny přední saúdský duchovní Šejk Al Obeikan, královský konzultant ministerstva spravedlnosti, uvedl v Saúdské televizi, že ženy, které mají pravidelný kontakt s nesouvisejícími muži, by měli dát chlapci mateřské mléko pro vytvoření “mateřských vztahů,” takže není žádná šance, aby se muži považovali za potenciální milenců. Šejk dodal, že muži nemají pít přímo z ženských prsů, ale že mléko by mělo čerpat a nabídnout jim v poháru. Ah.

Jeho poznámky rychle zasáhly přední stránky saúdských novin. Pak další prominentní šejk Abi Ishaq Al Huwaini zvážil a řekl, že souhlasí s obecnou myšlenkou, ale že muži by měli mléko nasáknout přímo z prsu. Zatím, tak divné. Ukažme to: To je docela středověké, dokonce i v zemi, která ženám popírá právo volit nebo řídit.

Ale naštěstí prohlášení nebo Fatwa, dvou šejků nemusí být nutně univerzálním zákonem. Obvykle se vyžaduje, aby se celá náboženská elita dohodla na něčem tak kontroverzním, jak to se stává praxí. A to se pravděpodobně nestane. Podobné kojenecké fatwu navrhl před třemi lety klerik v Egyptě a jak se ukázalo, lidé ho považovali za hlavního prsu. Byl zosmiešaný a vyhozen z práce jako univerzitní lektor.

Samozřejmě, že Saudi imitují náboženské prohlášení za jejich nebezpečí. Zdá se však, že zde jde o to, že duchovní mluví o těch nejodvážnějších věcech a málo se ukrývá, dokud všichni nedokážou souhlasit. V posledních pár týdnech sám, závratný řadu dalších Fatwa byly vydány individuálními sheikhs. Zahrnují zákaz výuky sportů pro dívky (boo), zrušení všeobecného zákazu zpěvu (yay), vyhláška, podle níž je zákaz ženských řidičů neplatný (yay), a zákaz kamery při obřadech pro dívky (boo). Stejně jako v případě kojení, ještě není jasné, zda se některé z nich budou realizovat.

Sassy saúdský bloger Eman Al Nafjan shrnul své názory na celou věc takto: “Celá záležitost ukazuje, jak jsou bezmocní muži, to všechno sem a tam mezi šéfy a nikdo se neobtěžuje, jestli je to logické, natož možné, kojit dospělého člověka.” Dobrá poznámka.

zdroj: femalegrag

Přejít nahoru