Talibanci s raketometem v rukou si užívají vodní radovánky, na Labutí brázdily vodu jezera a užívali si slunce

Taliban v Afghánistánu začal ofenzívu proti afghánské vládě na jaře tohoto roku v době, kdy začalo stahování amerických vojsk ze země. Jak vliv amerických vojsk v zemi slábl, pozice Talibanu v zemi posilovala. V polovině srpna vojáci Talibanu došli až k branám hlavního města Kábul. Afghánská vláda v čele s prezidentem Ašraf Ghaním utekla ze země a Afghánistán se tak po dvaceti letech ocitl znovu v područí radikálů.

Talibanci byli po dobytí hlavního města přistiženi, jak si užívají bohatství, které tam zanechala bývalá vláda. Zachyceni byli v posilovně prezidentského paláce v Kábulu. Na sociální síti Twitter se také objevila fotografie, jak ozbrojenci vyvádějí na autodromu. O několik týdnů později začali po sítích kolovat další bizarní snímky, na kterých jsou vidět Talibanci na malebném jezeře, které leží v podhůří Hindúkuš. Podle informací britského deníku Daily Mirror byla fotka pořízena na jezeře Band-e Amir.

Vojáci jezero brázdily na šlapadly ve tvaru plameňáků a labutí různých barev po zuby ozbrojení! Na jednom ze záběrů je vidět, jak jeden z vojáků drží raketomet. Píše portál Stcity.

Začátkem tohoto týdne radikální hnutí údajně zakázalo dívkám přístup ke střednímu vzdělání. Přestože poté, co se chopili moci, slibovali, že nebudou šlapat na práva žen v zemi, dívky nemají umožněno pokračovat ve vzdělání. Ve školách tak mohou být jen chlapci a mužští učitelé. “Je důležité, aby všechny dívky včetně starších dívek mohli obnovit své vzdělání bez dalších průtahů,” apeluje UNICEF.

Přejít nahoru