Masové očkování je velkou vědeckou a medicínskou chybou! Tlumočí Pirošíková slova držitele Nobelovy ceny

Slovensko se v dodržování Ústavy a zákonů současnou vládní mocí řadí mezi ty země, které jsou nedemokratické. Svědčí o tom nejen mnohé její kroky, ale i slova, která vyslovili více uznávání právníci. Patří mezi ně i zkušená právnička, doktorka Marica Pirošíková, která je bývalou zástupkyní Slovenska před ESD pro lidská práva ve Štrasburku. Její slova, která vyslovila v diskusním pořadu TV Slovan zachyceny i ve videu hovoří jasně o tom, jak to je s dodržováním ústavnosti u nás.

Výkonná moc nesmí zasahovat do základních lidských práv a svobod
Marica Pirošíková je přesvědčena, že od října minulého roku jsme se neposunuly k lepší ochraně lidských práv a svobod, k jejichž porušování během pandemie u nás dochází. “Velkým problémem je, že na Slovensku stále nemáme zabezpečený soudní průzkum pandemických opatření,” říká.

Benátská komise, která působí v rámci organizace Rady Evropy, vypracovala na požádání evropského parlamentu zprávu, na co si státy musí dávat pozor během pandemie COVID-19. Komise rovněž podle ní upozornila na to, že k nejzávažnějším porušování lidských práv dochází právě v takových mimořádných situacích.

Výkonná moc nesmí zasahovat do základních lidských práv a svobod
“Výkonná moc nesmí zasahovat do základních lidských práv a svobod bez jakékoliv kontroly. A tato kontrola musí být soudní. A co se stalo u nás? Nejdříve Ústavní soud při podaných ústavních stížnostech zdůraznil, že opatření Úřadu veřejného zdravotnictví (ÚVZ) jsou hybridní správní akty a mají být přezkoumány v správním soudnictví.

Na toto ale zareagovala výkonná moc a Národní rada takovým způsobem, že došlo ke změně zákona a z opatření KHS se staly vyhlášky. Ty byly definovány jako obecně závazný právní předpis, při kterém je vyloučen průzkum v správním soudnictví. A toto je klíčové, “vysvětluje naše zkušená mezinárodní právnička.

Slováci musí sami vytvářet tlak na výkonnou moc
“Na to zareagoval Ústavní soud a řekl, že vzhledem k tomu, že je to obecně závazný právní předpis, nelze je prozkoumávat ani v správním soudnictví, ani v řízení podle článku 127 Ústavy v článku o individuální ústavní stížnosti. U nás přesto došlo k přijetí takových ústavních změn, které jsou kritizovány i na evropské úrovni. V rámci nich byl zbaven Ústavní soud pravomocí prozkoumávat soulad ústavních zákonů v souladu s Ústavou, “přidává Pirošíková.

Člověk podle ní nemusí být právník aby viděl, že výkonná moc a parlamentní většina, vědomi si situace, naschvál modifikují jednotlivé zákony takovým způsobem, aby jednotlivec ve vztahu k pandemickým opatřením neměl soudní průzkum.

Soudní průzkum má určit jak bylo zasahováno do lidských práv a svobod
“A to je ten největší problém v České republice,” konstatuje Pirošíková poukazujíce na francouzskou Státní radu, na kterou se mohou jednotlivci obrátit. Ta přijala v rámci jednoho roku stovky rozhodnutí, ve kterých se vyjadřovala k přiměřenosti a zákonnosti přijatých pandemických opatření. Ale je to například i český Nejvyšší správní soud, který přednostně přezkoumává opatření ministerstva zdravotnictví z hlediska zákonnosti.

“Soudní průzkum má určit jak bylo zasahováno do lidských práv a svobod. A protože toto splněno nemáme, jednotlivec ve vztahu k nápravě u nás žádný takový prostředek nemá, musí se proto obracet na Evropský soud pro lidská práva, což už více udělali. Slováci musí sami vytvářet tlak na výkonnou moc s tím, že žádají, v souladu s našimi mezinárodními závazky, soudní průzkum pandemických opatření, “nabádá právnička” spící “národ.

Další věc, na kterou chce poukázat je, že není třeba mít strach mluvit o věcech, jako jsou vedlejší účinky očkování veřejně. “A pokud tu bude ještě větší tlak i odborné veřejnosti, tak spravedlnost u nás bude dosaženo mnohem dříve,” přizvukuje Pirošíková.

https://www.facebook.com/watch/?v=377586770681183

 

Masové očkovanie je veľkou vedeckou a medicínskou chybou
„Luc Montagnier (vedec a nositeľ Nobelovej ceny – pozn. red.) upozornil v apríli tohto roku, že koronavírus má laboratórny pôvod a v máji skonštatoval, že masové očkovanie je veľkou vedeckou a medicínskou chybou. História dá za pravdu tomu, že práve očkovanie spôsobilo ďalšie mutácie koronavírusu,“ zopakovala Pirošíková slová francúzskeho virológa.

„Pokiaľ sa našim podaním, námietkami a dôkazmi nebude zaoberať medzinárodný trestný tribunál, všetky dôkazy zverejníme,“ povedala na záver svojho vystúpenia v diskusii skúsená medzinárodná právnička Marica Pirošíková.

zdroj: hlavnydennik.sk

Přejít nahoru