Hoax anebo leak? Prezident Miloš Zeman prý zemřel 8. října 2021 po krátké nemoci, hlásá smuteční oznámení s hlavičkou prezidentské kanceláře, které se šíří po internetu! Na první pohled zjevný podvrh a nesmysl, ale…

Redakce Aeronetu a podle informací už i mnohá další česká média obdržela v uplynulých hodinách výbušný dokument, jehož pravost a s ním spojené spekulace byly Pražským hradem již vyvráceny [1], ovšem situace po nedělením zveřejnění děsivých záběrů s bezvládným tělem prezidenta nahrávají spekulacím, že dokument by nemusel být podvrh a mohlo by se jednat o uniklý dokument. Naše redakce po konzultaci s právníkem a i s ohledem na rodinu pana prezidenta nebude pochybný dokument publikovat, ovšem s ohledem na nedělní události v Lánech a poté v Praze před Ústřední vojenskou nemocnicí lze konstatovat, že některá fakta bohužel nahrávají mnoha spekulacím.

Tajení skutečného prezidentova zdravotního stavu ze strany Hradu je skutečně alarmující. Dokument, který jsme dostali do redakce se tváří, že je napsaný na oficiálním hlavičkovém papíře kanceláře Pražského hradu, ve kterém je oznamováno, že prezident České republiky Miloš Zeman zemřel dne 8. října 2021 po krátké nemoci. Pod dokumentem je dole podepsán tiskový mluvčí Jiří Ovčáček. Nedokážeme ověřit ani podpis, ani pravost ofoceného dokumentu. Ovšem Jiří Ovčáček dnes dokonce už na Twitteru vyzval k modlitbám za prezidenta republiky. To není dobré znamení, shodují se mnozí pozorovatelé.

Přestože se dokument začal šířit na internetu již v sobotu 9. října, tak v neděli prý proběhla oficiální schůzka s prezidentem v Lánech, ale novináři prezidenta s Babišem naživo spolu neviděli, aby schůzku mohli potvrdit. Andrej Babiš potom ze zámku v Lánech odjel, aniž by poskytl rozhovory. A poté už následovaly pouze děsivé záběry, které natočily Novinky.cz [2] při vykládání prezidenta republiky na lůžkovém vozíku ze sanitky a jeho přesun do otevřených dveří na pohotovosti Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Video opravdu nedoporučujeme pro slabší povahy, protože zachycuje opravdu nepěkné záběry.

VIDEO

Tělo prezidenta bylo naprosto bezvládné. V úvodu videa je vidět naprosto prokazatelně, že prezident republiky neovládá krční svaly, protože při sesunutí ze sanitky mu hlava spadne dopřed a dolů bradou na hruď. Pracovník záchranky potom oběma rukama chytne prezidentovi hlavu, hlavu prezidenta narovná a následně ji drží rukama v této poloze po celou dobu, když ostatní záchranáři prezidenta na vozíku převáží do útrob nemocnice. Pražský hrad uvedl, že pan prezident si pouze zdříml při převozu, že je to normální. Jenže tomuto prohlášení nevěří náš kolega lékař, který záběry zhlédl a vydal následné stanovisko.

Existují 3 možná vysvětlení bezvládného těla: Umělý spánek, kóma a…

Podle lékaře existují 3 možná vysvětlení toho, co video zachycuje. Podle lékaře je první možností, že prezident republiky byl uveden do umělého spánku. Ten se ale při transportu navozuje pacientovi jen při terminálních bolestech a agonii pacienta, kdy bolest je tak nesnesitelná, že paliativní léčba již nepomáhá a ani morfin již nezabírá.

V takovém případě se pacient uvádí do umělého spánku pro úlevu pacienta a v tomto spánku je udržován. Tělo uspaného pacienta je bezvládné a bez krčních reflexí. Náš lékař popírá, že prezident spal, protože záběr videa dokazuje že prezident na vozíku neovládal krční svaly a nedošlo k reakčnímu reflexu spící osoby při padnutí hlavy vpřed, kdy fyziologický reflex pokaždé člověka ze spánku probudí. Pražský hrad tudíž podle lékaře neříká úplnou pravdu, o přirozený spánek (zdřímnutí) prezidenta jít zřejmě nemohlo.

Více info na aeronet.cz

Přejít nahoru