Údajně „ubozí uprchlíci“ utratí až 13tisíc eur za cestu plachetnicí do Evropy

Než půjdeme ke konkrétním případům, pak by bylo dobré se zamyslet nad tím , kdo asi má dostatek peněz na to, aby si poměrně drahou cestu, na níž by neměl ani mnohý Evropan, zaplatit. Mimo boháčů, kteří by zřejmě využili o něco pohodlnějších a legálnějších možností, jde samozřejmě o členy různých islámských bojůvek, zejména těch bohatších, tedy IS či Al Kajdy.

Tyto bojůvky jsou velmi štědře financovány nejen muslimy z celého světa, ale i bohatými islámskými zeměmi. Dnes již v Evropě nenajdete jedinou zemi, kde by nebyli muslimové, kteří stanuli před soudem za financování některé z těchto bojůvek. I u nás byly v posledních dvou letech dva soudy s lidmi, poměrně štědře financujícími islámské bojůvky. Umíte si představit, kolik jich je třeba ve Švédsku, Německu či Francii? A hlavně, kolik jich vůbec nebylo odhaleno?

Nyní je tedy celkem jasné, kdo má na drahou cestu do Evropy, dále se dozvíte jak se lze dostat do Evropy na plachetnicích a kolik taková cesta stojí.

Platí tisíce eur za nelegální vstup do Itálie. Ale jakmile jsou v Itálii, žijí ze sociálních dávek a minimálního příjmu („příjem z občanství“).

Mnoho nelegálních přistěhovalců se dostává do Itálie plachetnicemi. Většinou z Turecka nebo Řecka. Jen za posledních pár dní přistálo několik stovek lidí na různých trasách.

Náklady na tyto „luxusní výlety“  plachetnicemi jsou velmi vysoké, asi 5000 až 8000 tisíc eur. V některých případech je cena až 13 tisíc eur. Každé přistání přináší organizátorům asi 300 až 400 tisíc eur. Je více než pravděpodobné, že jsou v tom zainteresovány i neziskovky.

Cesta z Nigérie nebo Senegalu nevyjde o nic levněji, než cesta z Blízkého východu, vždyť jen člun z Libye do Evropy vyjde na 1300 eur, což je jen malý zlomek celkové částky, kterou Afričan za cestu ze subsaharské Afriky zaplatí. Takže ani tito Afričané nejsou chudáci. Buď jim cestu platí islámská bojůvka nebo drogová mafie, která tak platí cestu svým novým dealerům, případně prostitutkám. A dealeři jsou potřeba neustále…

Níže se můžete podívat na ty, kdo na drahých plachetnicích z Turecka přijíždějí. Na videu se můžete mimo jiné podívat i na to, jak taková plachetnice vypadá…

 

Přejít nahoru