Označení rasista je horší než vrah! Bílí Američané se mají stydět za barvu pleti

Usnadněte nám testy
“Trpěl jsem emocionálně i fyzicky. Léčil mě terapeut, gastroenterolog a psychiatr, “říká Gordon Klein, profesor z Kalifornské univerzity v Los Angeles.

Loni mu afroamerický student poslal dopis v předvečer závěrečných zkoušek. Žádal v něm, aby “byl shovívavý k černým studentům. Protože to teď i tak mají těžké po smrti George Floyda a protestech Black Lives Matter (BLM) “. Profesora žádal o “bezproblémovou zkoušku”. Tedy, aby byl bez ohledu na úroveň prokázaných znalostí úspěšný.

Učitel žadateli připomněl ústavní zákaz rasových preferencí ve veřejném školství. “Co mám dělat, pokud je student míšenec? Napůl tmavý a napůl asiat? Pokud je bílý, ale původem z Minneapolisu? Tam totiž zemřel zmíněný Floyd. Měl bych být důsledný nebo jen polovičatý? Myslím, že bílý student z tohoto města to bude mít ještě těžší, protože ho někteří mohou obviňovat z rasismu, “odpověděl autorovi listu.

Profesorů postoj podnítil 20-tisícovou petici požadující jeho propuštění. Kleina nejprve opravdu odvolali, ale později se mohl vrátit. Skandál však vážně poškodil jeho pověst. Právní kanceláře, s nimiž se radil, s ním přestali spolupracovat. Na svou obranu musel utratit téměř celý svůj příjem.

 

Běloch znamená automaticky rasista
Podobný příběh se stal i Tarin Camarovej z Fall River v Massachusetts. Učitelka s Dvaadvacetiletý praxí v červenci 2020, kdy vrcholily protesty BLM proti smrti George Floyda, napsala na Facebook: “Nepokoje často vznikají kvůli rasovým a sexuálním otázkám. Podle statistik více černochů zemřelo pod rukama Afroameričanů než bílých “. Příspěvek se rychle rozšířil po internetu. Chování učitelky označili za “nevhodné” a vyhodili ji.

 

Buďte “méně bílí”, žádá Coca-Cola
Rasová otázka neobešla ani oblast obchodu. Nedávným příkladem je blamáž společnosti Coca-Cola Company. Pro zaměstnance uspořádala školení s tématem “Snažte se být méně bílí”. Cílem bylo přesvědčit zaměstnance, aby byly méně arogantní a ignorantní. Neměly by vytrvale hájit svou pozici, měli by více naslouchat druhých, méně si důvěřovat a být skromnější. Podle společnosti dokonce už i děti ve věku od tří do čtyř let podporují systém rasové nerovnosti. Tím, že údajně už od tohoto věku chápou, že je lepší být bílý jako barevný.

Jeden ze zaměstnanců zveřejnil prezentaci na web. Mnozí byli pobouřeni. Pokud totiž nahradíte slovo bílý slovem černý, dostanete fráze, které mohou snadno způsobit, že v USA přijdete o práci. Dokonce vám hrozí obvinění.

 

Stačí nálepka rasista a dostudovali jste
Ti, kteří vidí, že v zemi dochází k diskriminaci bílého obyvatelstva, vystupují pouze anonymně. Magazín City Journal popisuje, jak se rodiče studentů z jedné soukromé školy tajně sešli v Los Angeles. “V mém synovi vyvolávají pocit rasismu prostě proto, že je bílý. Pokud zveřejníte mé jméno, zničí mi to život, “stěžuje si matka jednoho ze studentů.

“Vedení školy může kdykoliv studenta vyloučit. Dostane se na listinu nežádoucích a už ho nikam nevezmou. Nebo ho označí za rasistu a to je horší než vrah, “přidává se další matka.

V jedné škole v Bostonu, kde dominují studenti z Afriky a Latinské Ameriky, prošlo vstupním testem s vynikajícími výsledky 70 procent bělochů a asiaty. Ale speciální třídy s hloubkovým studiem předmětů pro ně neotevřeli. “Musíme bojovat s nespravedlností a rasismem. Každý by měl mít stejnou šanci, “znělo vysvětlení.

A v New Yorku vyvinuli škálu “identity” a požádali rodiče, aby uvedli, zda jsou zastánci nadřazenosti bílé rasy nebo obhajují “vymývání bělosti”. V některých vzdělávacích institucích se spisovatelé dělí na “dobrých” a “špatných”. Například v Kalifornii považují za rasistické Dobrodružství Huckleberryho Finna a To Kill a Mockingbird. A hodiny dějepisu také “dostali zabrat”.

 

Práva černochů jsou zřejmě nadřazené
Pro Afroameričanů existuje “speciální přístup”. Platí pro ně menší nároky pro přijetí na univerzitu zda mají přidělené kvóty v podnicích. Existuje i takzvaná pozitivní diskriminace. Při volbě z srovnatelných zájemců má právo na volné pracovní místo zástupce menšiny.

To vše aktivně podporuje prezident Joe Biden. V solidaritě s demonstranty opakovaně klekl na jedno koleno. Řekl, že menšiny budou první, které dostanou finanční pomoc během pandemie.

O plošném odškodnění černochů se vážně diskutuje. Aktivisté o něm snili už dlouho. Téma nastolili v primárkách kandidáti z Demokratické strany. Zabývá se jí i Biden poradce Cedric Richmond. Aby překonali “systémový rasismus”, zvažují možnost bezplatného vzdělávání na “afrických amerických univerzitách”. Také pomoc při koupi bydlení. Příslušné úřady věří, že to vynahradí část historických škod způsobených černochem.

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru