Nový rok 2022 očima Nostradama: Nekontrolovaná migrační krize a důsledky nadvlády člověka nad přírodou

Rok 2022, který začne už za necelé tři měsíce, podle jeho slov přinese řadu zásadních událostí.

Století tři, báseň desátá

Větší pohroma z krve a hladomoru. Sedmkrát se blíží k mořskému pobřeží. Území ovládané hladem, zabrané místo a zajetí. Ten vůdce zanechá stopu v kovové kleci.

Podle serveru Gentside.co.uk se bude kvůli rostoucímu počtu ozbrojených konfliktů zhoršovat situace s hladomorem ve světě. Důsledkem pak má být masivní přesun lidí napříč zeměmi až k evropským břehům, čekat prý máme dokonce sedmkrát více migrantů. Kdo nezemře během cesty, bude uvězněn.

Století jedna, báseň sedmnáctá

Po čtyřicet let nebude k vidění duha. Po čtyřicet let bude k vidění každý den. Vyprahlá země bude stále vysychat. Až bude k vidění obrovských záplav.

Tyto Nostradamovy verše jsou spojovány s klimatickými změnami, které jsou již nyní jedním z naléhavých světových témat. O stejných vizích mluvila mimo jiné také bulharská jasnovidka Baba Vanga, která opakovaně ve svých proroctvích varovala před nenapravitelnými následky devastování přírody, cenných přírodních zdrojů a před nadvládou člověka, který se stává postupem času stává svým vlastním nepřítelem.

Století čtvrté, báseň čtrnáctá

Náhlá smrt první osobnosti. Zapříčiní změnu a nastolí novou nezávislost. Brzy dosáhne tak vysoko, avšak v nízkém věku. Jak na souši tak na moři bude vzbuzovat strach.

Proroctví má souviset se smrtí Kim Čong-una (37), vůdce Korejské lidově demokratické republiky, jenž je nejmladším synem bývalého nejvyššího představitele Severní Koreje Kima Čong-ila. Nicméně jeho nástupnictví je v případě nečekaného skonu zajištěno zástupcem člena jeho rodiny.

Nový rok se třemi magickými dvojkami – 2022 se pomalu blíží a podle knihy proroctví proslulého Nostradama s sebou přinese nepříjemné věci, kterým bude muset lidstvo čelit. Ale nutno podotknout, že komplikovaná čtyřverší jeho věšteb si řada lidí vykládá různými způsoby. Jedno je však jisté – mohou být jistou formou varování před tím, co člověk ještě dokáže zvrátit a svým jednáním tak změnit chod budoucích událostí.

zdroj: zivotvcesku.cz, autor: Klára Zaňková

Přejít nahoru