Český slavík šokoval: Organizátor v přímém přenosu vyzval občany, aby neočkovali děti; v hledišti se našli lidé bez respirátora. Česká televize i hygiena to jen tak nenechají + VIDEO

Vyhlašování ankety Český slavík v pátek odvysílala TV Nova. Několik diváků v sále pražského Hudebního divadla Karlín nemělo nasazeno respirátor, mezi „hříšníky“ byl i majitel ankety Karel Janeček.

Server iROZHLAS.cz přichází s informacemi, že se akcí začala zabývat Hygienická stanice hlavního města Prahy.

„Jakmile je Policie České republiky ztotožní a nám předá, budou řešení ve správním řízení. Už jsme s ní v kontaktu,“ uvedla ředitelka pražské stanice Zdeňka Jágrová.

Dodala také, že policie na řešení předává ty, kteří zjevně porušili opatření.

Samotný Karel Janeček už v sobotu dopoledne uvedl, že z porušení opatření nebude vyvozovat žádné důsledky, protože podle něj jsou opatření extrémní:

„Ta opatření jsou extrémní, a když je něco extrémního, tak je to špatně a je třeba se proti tomu postavit,“ cituje jej server iDNES.cz.

„Nejhorší zlo je tlak na očkování dětí proti nemoci, která je nijak neohrožuje. Je naprosto nepřijatelné, abychom kvůli strachu o sebe sama ohrožovali přirozenou imunitu našich dětí,“ zveřejnil svůj postoj Janeček, který v přímém přenosu zopakoval. Píšou hlavnespravy.sk.

O něco později televize Nova se distancovala od proslovu miliardáře na Českém slavíkovi.

Janeček navíc šokoval, když během samotného galavečera v přímém přenosu vystoupil s varováním, aby rodiče neočkovali své děti, které koronavirus neohrožuje:

https://www.facebook.com/watch/?v=3019495034989296

„Program Český Slavík je připravován externí firmou, která odpovídá za obsah a jeho kvalitu. TV Nova nezasahuje do složení hostů či do obsahu jejich projevů,“ napsala stanice na svém twitterovém profilu.

„Zároveň se tímto programem potvrdil trend, který nabývá na intenzitě – kdy jedinec nebo společnost produkuje nebo vyrábí program, v jehož rámci prezentuje své politické či společenské názory. Budeme muset s právníky hledat cestu, zda se dá při dnešní mediální legislativě v budoucnu podobným excesům zabránit,“ vyplývá z prohlášení televize Nova.

Přejít nahoru