Evropská unie

Sorosův syn Alexander jednal s rakouským kancléřem Schallenbergem, setkání předcházelo nejnovějšímu rozhodnutí Vídně o budoucím povinném očkování Rakušanů

Kanceláře Schallenberg tak navázal na předchozí důvěrné kontakty předešlých rakouských kanceláří Christiana Kerna a Sebastiana Kurza, kteří také udržovali vřelé vztahy se Sorosovým klanem. Vídeňský primátor Michael Ludwig v roce 2019 vyznamenal George Sorose zlatou medailí za jeho zásluhy o město Vídeň. Rakouské vládní špičky v minulosti projevily mimořádnou vstřícnost oči Sorosem financované Středoevropské univerzitě, která se musela poroučet z maďarské Budapešti po úspěšné kampani maďarského premiéra Viktora Orbána pod heslem „Nedovolme, aby se Soros smál jako poslední“.

Alex Soros se kromě setkání s kancléřem Schallenbergem velmi pochvalně vyjádřil io svých jednáních s rakouským ministrem zahraničních věcí Michaelem Linhartem. Portál „Wochenblick.at“ však v této souvislosti připomněl, že Alexův otec, George Soros je nežádoucí osobou v Izraeli, kde jej Benjamin Netanjahu explicitně označil za nebezpečného člověka z důvodu jeho destabilizujícího vlivu na národní bezpečnost. Zákaz působení v Izraeli se vztahuje i na nevládní organizace, které podléhají Sorosovi.

Podle nejnovějších informací se rakouská vláda rozhodla od 1. února 2022 jako první země na světě zavést povinné očkování proti Covidu. Vynucování této povinnosti má být dosaženo pomocí vysokých pokut, popřípadě odnětím osobní svobody těm jedincům, kteří se povinnému očkování dobrovolně nepodvolí.

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru