Austrálie – neuvěřitelné svědectví z karanténního tábora + VIDEO

Hayley Hodgsonová se přestěhovala do Darwinu, hlavního města australského Severního teritoria, kvůli nekonečným výlukám v Melbourne (stát Victoria), kde dříve žila. Kovidskému fašismu se však nevyhnula – po zjištění jediného pozitivního případu rozpoutalo teror i Severní teritorium. Hayley se také stala obětí – několik dní poté, co byla její kamarádka v práci pozitivně testována a odvezena do karanténního tábora, zaklepali na dveře jejího bytu “vyšetřovatelé”. Hledali podrobnosti o kontaktu s “nakaženou” osobou a zajímalo je také, zda byla Hayley testována. Mladá vystrašená žena jim lhala.

“Měl jsem strach, v podobném karanténním táboře jsem už byl, takže jsem věděl, jaké to tam je. Byla jsem v hrozné situaci, a tak jsem jim lhala a tvrdila, že jsem se nechala otestovat, i když jsem to neudělala. Poděkovali mi a odešli.” Asi o pět minut později Hayley někdo zavolal.

Kovidské “vyšetřovací” komando odhalilo nevinnou lež téměř okamžitě, protože v systému nenašlo její negativní test – a tak do bytu mladé ženy vyslalo policejní hlídku. “Dva policisté mi zablokovali příjezdovou cestu. Vyšel jsem ven a zeptal se: “Co se děje? Budete mě testovat na covid? Řekli: Ne, jsme tu, abychom vás svezli. Nemáš na výběr, jedeš do Howard Springs (karanténní tábor – pozn. red.) Buď pojedeš hned s námi, naložíme tě do dodávky, nebo si můžeš zavolat kovidské taxi.” Příkaz odvézt ji do tábora prý přišel z “vyšších míst”. Vystresovanou Hayley uklidnilo alespoň tvrzení policistů, že se má vrátit domů, jakmile bude mít v ruce negativní test.

“Chlouba” Austrálie – internační tábory
Policejní eskorta přivedla Hayley přímo k branám karanténního tábora v Howard Springs, kde ji převzala další hlídka. Bylo jí řečeno, že negativní test nestačí k opuštění tábora – musí tam strávit povinné dva týdny. Spolu se sbaleným kufrem ji naložili do golfového vozíku a odvezli do její “cely”. “Lidé jsou oblečeni do ochranných obleků. Nechtějí se k vám ani přiblížit, protože si myslí, že jste nakažliví. Doslova vás vysadí na pokoji a odejdou. Jednou denně vám přinesou jídlo. Můžete si povídat s ostatními lidmi, ale musíte se zdržovat ve vyhrazených prostorách (na terasách), které jsou vzdálené třeba dva metry,” vysvětluje Hayley.

Mladá žena se během pobytu v karanténním táboře nevyhnula problémům – bez povinného zahalení obličeje šla totiž vyhodit odpadky do nedalekého odpadkového koše. Policista v ochranném oděvu jí proto přinesl písemné varování – za opuštění terasy bez zahaleného obličeje jí byla uložena pokuta 5 000 dolarů.

“Mohli jsme vám dát pokutu hned, ale rozhodli jsme se vás nejprve varovat, protože jde o vysokou částku. Všichni děláme správnou věc, že? Jak jsem řekl, nechci se s vámi hádat. Chci jen, aby všichni dělali správné věci, a mým úkolem je zajistit, aby tomu tak bylo. Námitky se mě netýkají. Jsem tu jen proto, abych dohlédl na dodržování pravidel,” říká policista na videu, které Hayley natočila na mobilní telefon. Ve stejnou dobu jí žena z tříčlenné gestapácké covidy, převlečená do ochranného obleku, ukazuje žlutou čáru na terase, kterou nesmí překročit. Pokud to udělá znovu, pokuta ji údajně nemine.

“Máte pocit, že jste ve vězení, že jste udělali něco špatného. To, co dělají, je nelidské. Buď uděláte, co vám řekneme, nebo si vás tu necháme déle. Jste doslova uvězněni v krabici, všude kolem vás jsou ploty a kamery. Je to neskutečné. Chovají se k vám jako k vězni,” říká Hayley. Během pobytu se potýkala s úzkostí a pocitem stísněnosti v malých prostorách – když požádala, aby si mohla jít zaběhat nebo se projít, personál karanténního tábora jí nabídl “náhradní řešení” – schůzku s lékařem, který jí předepíše valium na uklidnění.

 

Varování
Během dvoutýdenního pobytu v karanténním táboře byla Hayley třikrát testována, pokaždé s negativním výsledkem. Později se dozvěděla, že byla v Howard Springs za trest – důvodem byla lež, kterou řekla “úřadům”.

“Nezáleží na tom, jestli jste neočkovaní nebo očkovaní, jestli máte jednu dávku nebo dvě. Na tom nezáleží. Do tohoto tábora se můžete dostat, pokud jste “blízký kontakt”, jako jsem byl já. Nebo když lžete úřadům, jako jsem to udělala já – tvrdila jsem, že jsem se nechala testovat, i když jsem to ve skutečnosti neudělala. Byla jsem tam za trest,” říká Hayley Hodgsonová. “Je hrozné, čím si lidé procházejí – máte pocit, že jste udělali něco špatného. A přesto jsi to neudělal! Prostě jste žili svůj normální život a byli jste v kontaktu s někým, kdo je nemocný, to je vše. Opravdu chci, aby se o tom, co se děje, vědělo. Vím o dalším táboře, který se staví ve Victorii. Tyto tábory se nyní staví po celém světě…”

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru