VIDEO: Moderátora brazilské televize postihl během vysílání infarkt

Během transportu do nemocnice ho záchranáři 5x oživovali, protože 5x po sobě se mu v sanitce zastavilo srdce! Teď leží na jednotce intenzivní péče a je v kritickém stavu! Je mu pouhých 36 let!

Celou Brazílií již od pondělí otřásá virální video známého moderátora Rafaela Silvy z televize Alterosa, který v pondělí večer zkolaboval přímo na televizní obrazovce v přímém přenosu. Během uvádění pořadu totiž dostal akutní srdeční infarkt, kdy se mu zastavilo srdce. Níže publikované video zachycuje celou událost. Rafael Silva je známým propagátorem očkování v Brazílii a 28. prosince 2021 se na svém Twitteru pochlubil, že právě dostal 3. dávku vakcíny (Pfizer) a nezapomněl dodat, že je mu líto lidí, kteří tuto možnost nemají, protože vakcinace zachraňuje životy. Brazilská média následně uvedla, že při transportu moderátora do nemocnice došlo k dalším 5 srdečním zástavám a záchranáři ho tak 5x po sobě oživovali.

Nyní leží na jednotce intenzivní péče a je v kritickém stavu. Podle našeho kolegy lékaře je z videa patrné, že moderátor prodělal tzv. akutní srdeční příhodu, která se projevuje spontánním zastavením srdce bez doprovodného průběhu svalových bolestí na prsou, které jsou typické pro druhou a mnohem rozšířenější formu infarktů, které vznikají v důsledku zúžení průchodnosti cév a tepen. Srdce se snaží neprůchodnost kompenzovat enormním tlakem, což vede k bolestem na prsou, až ke křečím. Akutní infarkt se však projevuje náhlou srdeční zástavou, kdy dojde k blokádě krevního oběhu v oblasti nervových tkání a srdce přestane dostávat signály k činnosti z vnitřního mozku a z prodloužené míchy. Srdce se prostě naráz a bezbolestně zastaví, dojde k propadu tlaku krve v mozku a člověk se skácí na zem.

Více info na aeronet.cz

Přejít nahoru