Mimořádné noční šílenství! Ruské jednotky vtrhly do jaderné elektrárny: Zasáhnou jednu jednotku, hrozí katastrofa + VIDEO

“V důsledku ostřelování Záporožské jaderné elektrárny ruskými vojsky vypukl požár,” uvedl mluvčí Andrij Tuz ve videu zveřejněném na sociální síti Telegram. “Požadujeme příměří s těžkými zbraněmi,” řekl Tuz, který také varoval, že existuje reálné jaderné nebezpečí.

S odvoláním na ukrajinská média mluvčí dále uvedl, že střely dopadly přímo na elektrárnu a podle agentury AP zapálily jeden ze šesti bloků zařízení. Ten v současné době není v provozu, ale je v něm jaderné palivo, uvedl.

“Ruská armáda ostřeluje ze všech stran Záporožskou jadernou elektrárnu, největší jadernou elektrárnu v Evropě. Požár již vypukl. Pokud dojde k výbuchu, bude desetkrát větší než v Černobylu! Rusové musí okamžitě zastavit palbu, umožnit hasičům přístup a vytvořit bezpečnostní zónu!” Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba napsal na Twitteru. Záporožská jaderná elektrárna vyrábí čtvrtinu elektřiny vyrobené na Ukrajině. Závod se nachází nedaleko města Enerhodar na břehu řeky Dněpr.

Více info na topky.sk

Přejít nahoru