Totální morální kolaps Putinových vojáků – vojáci se střílejí navzájem, protože nezabíjejí nevinné + VIDEO

Voják uvedl, že 24. února v Charkově dostali rozkaz střílet na civilisty – ale když on a jeho spolubojovník odmítli, jejich spolubojovníci na ně zahájili palbu.

Zajatý voják se spolu s poručíkem snažili zachránit dvacetiletou ženu a její matku, než byli zastřeleni.

Na videozáznamu uvedl, že se ukrajinští lidé schovali, když ruské jednotky začaly střílet.

Řekl: “Pak vaše (ukrajinské) jednotky začaly střílet na naše. A pak, zatímco na naše stříleli, já a můj poručík jsme pomáhali civilistům.”

Když hovořil o dvou ženách, kterým pomáhali, voják řekl: “Vím, že to byla žena: “Poručík k nim přiběhl, začal je vytahovat z auta a křičel ‘pojďte sem’.

“Asi za 20 minut si všimli, že já a poručík zachraňujeme civilisty, a byl vydán rozkaz zastřelit mě, poručíka i civilisty. VIDEO ZDE.

“Poručíka zabili, pak začali střílet na matku. Ta zemřela také s ním.

“Já a dcera jsme začali ustupovat. Moje síly mě začaly střílet do nohou.

“Nebýt té garáže, zabili by mě stejně jako matku a poručíka.” “Nebylo to tak, že by mě zabili.

 

Popsal, jak s dcerou seděli za garáží, dokud střelba neutichla a oni mohli odjet poté, co dcera získala z těla své matky klíče od auta.

Voják řekl: “Doplazil jsem se k autu a ona mě posadila na zadní sedadlo. Nastartovala auto a odjela.”

Zpráva přichází poté, co samostatné video ukázalo ruského vojáka, který říká, že mnoho vojáků utíká z války – přestože jim hrozí potenciální sedmiletý trest vězení za dezerci.

Muž na videu řekl: “Všichni vojáci, kteří jsou v Afghánistánu, jsou na útěku z armády: “Mnozí už odešli domů. Mnozí utíkají, nechtějí jít do války. Proč to dělají? Nikdo to nepotřebuje, tuhle válku. Nikdo ji nechce.

Přejít nahoru