Zpověď zoufalých ruských studentů: Noční můra, Putin je diktátor. Omlouváme se za vše

„Dívám se na to jako na nejstrašnější noční můru, když jsem se probudil ráno, viděl jsem televizi a doufal, že je to nějaký vtip. Probudili jsme se do něčeho strašného, protože Ukrajina není jen nějaká země, není od nás daleko. Jsou tam naše rodiny, sestry, bratři, mámy, jsou to lidé, se kterými jsme vyrůstali. Válka je šílený nápad jednoho nikým nevoleného diktátora, který musí být zastaven,“ popsal Dimitrij Michajlov z Moskvy.

 

Podobný názor sdílí i další. „Mám velký strach, jsem zoufalá, že tohle vůbec ve 21. století existuje. Je to tak velká ostuda, ale není to naše volba. Nikdy jsem nebyla pro Putina a vždy jsem chápala, že je to taková banda z 90. let. Teď stojí u vlády a vše, co se děje v Rusku… Je to celé zoufalství,“ sdělila ruská občanka Lerisa.

Peníze posílají kamarádům
„Moje babička je z Ukrajiny, můj táta napůl Tatar, napůl Rus, takže jsem docela mírumilovný člověk. Rozumím ukrajinštině, tam jsem byla celé dětství. Mám hodně kamarádů, které se snažím podporovat. Nyní jsem tam poslala všechny peníze, co mám, abych podpořila kamarády,“ svěřila se Olga Gulbis z Jekatěrinburgu.

 

Více info CNN Prima NEWS (iprima.cz)

Přejít nahoru