Americká Fox News přináší šokující informace o Ukrajině

Videoportál strany SMER-SD prináša verejnosti nekomentovaný šot vzťahujúci sa k rozhovoru na tému vojenského konfliktu na Ukrajine, ktorý odznel v americkej televízii Fox News. Prinášame stanovisko plukovníka vo výslužbe Douglasa Macgregora zverejnené na sociálnej sieti strany SMER – SD.

Plukovník uvádí věci na pravou míru
“Strategií nebylo zaútočit na žádnou elektrárnu nebo rozvodnou síť. Rusové si dávali velký pozor, aby nenarušili dodávky elektřiny. Žádné škody na komunikacích, žádné škody na základních věcech, jako je zásobování vodou. Vidíte, že Rusové nyní vyhnali zbytky ukrajinských sil, které se uchýlily do měst v populačních centrech, protože nemají žádnou mobilitu, žádnou protivzdušnou obranu, žádné letecké krytí, žádnou logistickou infrastrukturu. Nyní se mísí s obyvatelstvem, podobně jako jsme to viděli na Blízkém východě.”

Vladimir Putin nesrovná Ukrajinu se zemí
“Ne, rozhodně ne. Ve skutečnosti tvrdě pracoval na tom, aby většinu z nich získal neporušenou. Upřímně řečeno, bylo způsobeno překvapivě málo škod. Mnohem menší škody než v Iráku, když jsme tam vstoupili v roce 1991 nebo pak v roce 2003. Myslím, že nyní obkličují ukrajinské síly a likvidují je. A to je nevyhnutelné.”

Volodymyr Zelenskyj je pouhou loutkou
“Do konce této fáze zbývá ještě několik dní. Ale prvních pět dní byly ruské síly podle mého názoru příliš měkké. Nyní to napravili. Takže bych řekl, že do deseti dnů by to mělo být úplně za námi, ale je otázka, co udělá Zelenskyj. Rusové dali jasně najevo, že chtějí neutrální Ukrajinu.”

Podle plukovníka je Zelenskij loutka, která vystavuje vlastní obyvatelstvo zbytečnému riziku, a vyzývá je, aby okamžitě uznali neutralitu UA. Teprve pak může nastat mír, na který všichni netrpělivě čekáme.

https://www.facebook.com/watch/?v=5208968429121865

zdroj

Poznámka pro čtenáře:

Podle serveru dennik.sk je Macgregor služebníkem kremelské propagandy a i v tomto případě pouze zopakoval tvrzení, která Vladimir Putin prezentuje ve svých projevech. Jak dále píše, tento typ propagandy neobhajuje přímo Putinovu agresi, jde především o vytváření informačního zmatku. Každý čtenář si proto musí udělat vlastní úsudek.

 

Přejít nahoru