Svlékni se, nebo tě zastřelím! Těhotná 16letá Dasa byla znásilněna ruským vojákem

Britský deník Daily Mail zveřejnil děsivé svědectví teprve šestnáctileté Dáši, která se stala poslední ženou znásilněnou ruskými vojáky, kteří již několik týdnů okupují Ukrajinu. Vesnici Krasnikov v Chersonské oblasti obsadili 13. března ruští vojáci. Dasha a její rodina se schovávali v jednom ze sklepů a vylézali jen výjimečně, když si potřebovali dojít pro jídlo. “Zpočátku byly úplně normální. Pak začali pít. Mezi lidmi ve vesnici našli vodku a vypili ji. Pak začali hledat mladé ženy. Někteří také babičky,” řekla Dasha německému deníku Bild.

Když jednou dívka opatrně opouštěla svůj úkryt, aby si vzala něco k jídlu, vybral si ji ruský okupant jako svou “vyvolenou”. A nebral žádné úplatky. “Mluvil na mě a pak mi řekl, abych se svlékla. Řekla jsem mu, že se nebudu svlékat. Ale vyhrožoval mi, že mě zastřelí, tak jsem se nakonec svlékla,” přiznává Dáša. Druhý ruský voják se snažil svého kolegu zastavit, ale ten se nenechal přemluvit, když se posilnil alkoholem. “Vrátím se za půl hodiny,” řekl střízlivý ruský okupant a zmizel. Druhý muž vzal Dášu a začal ji týrat jen několik metrů od její vyděšené rodiny. Po celou dobu na ni navíc mířil samopalem.

“Řekla jsem mu, že je mi 16 let a že jsem v šestém měsíci těhotenství. Ale on řekl, že se dítěti v této fázi nic nestane, a pokračoval,” popisuje hrůzy Dasha. Voják pak dívce přikázal, aby se oblékla a šla s ním do domu, který spolu s dalšími vojáky ve vesnici obýval. Tam ji chtěl znovu znásilnit, ale jeho kumpáni mu to nedovolili.

“Řekl jim, že jsem jeho přítelkyně a že jsem ho přišla navštívit, ale oni ho už přelstili. Slíbili mi, že se postarají o to, aby byl násilník zastřelen,” říká dívka. Dashina rodina chtěla krátce po incidentu z vesnice uprchnout, ale okupanti jim to nedovolili. “Říkali, že toho víme příliš mnoho,” říká Ukrajinka.

Dáše a jejím příbuzným se podařilo z vesnice uprchnout až na začátku dubna, kdy Krasnikov osvobodila ukrajinská armáda. Její příběh je jen jedním z řady barbarských obvinění ze znásilnění žen a dětí na Ukrajině. Podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského bylo v zemi od začátku války znásilněno několik set žen. Zneužívání se bohužel nevyhnulo ani dětem nebo seniorům.

zdroj

Přejít nahoru