Český voják z mise v Afganistánu: v Pardubicích, kde bydlím, se cvičili Afghánští piloti

To k čemu teď došlo, bylo nám, vojákům úplně dole jasné už po měsíci pobytu v jejich středověku.

Jenže se nás na to nikdo neptal a  papaláši a politika, hlavně ta americká to viděla úplně jinak.
Ještě jsme se tomu smáli – jakmile bychom odešli, zase se mezi sebou seřežou a budou se řezat i nadále. Naše směšná demokracie jim v tom ani náhodou nezabrání.
Před odletem jsme měli naprosto úžasnou přednášku na celé dopoledne od chlapíka z tajných služeb. Vyprávěl nám, jak tam fungují věci, jak se tam žije, co je pro ně hodnota a co ne…. Dodnes na to vzpomínám a dalo mi to opravdu hodně, takže se pak člověk u nich ničemu
nedivil.
Stejně jako Lenin chtěl vyvážet do světa revoluci, chtějí Američané vyvážet do světa demokracii. Skočit ze středověku do demokratického hlasování v nějakém parlamentu, se prostě nedá. Přeskočit staletí vývoje nejde.
Otrhancům ve zdevastované zemi, kde nefunguje infrastruktura, služby, zemědělství ani nějaký průmysl, není co vzít. Sice přiletí ultradrahý bombardér až z USA, ale shodí pumy na domečky z hoven, ve kterých se tam žije. Co jim tam jako zničí, aby to pocítili? Trefí náhodou nějaký tábor v horách s dalšími otrhanci? Přijdou jiní, ale nic se nestane. Pro
ně smrt vůbec nic neznamená – právě naopak, je to vstupenka do “ráje”.
Hloupost, namyšlenost a arogance našich elit vede k tomu, co se právě stalo.
Jen malý příklad – v Pardubicích, kde bydlím, se cvičili Afghánští piloti. Bydleli v centru města u náměstí v malém hotelu (U Čápa), který měli úplně celý pronajatý. Se vším všudy. Navíc dostali ochranku!!!  Ta je vozila Mercedesy Vito na letiště. Co jim proboha u nás hrozilo??? U nás snad vraždíme nějaké Afghánce??? Co je to za bizarní přístup???!!!   Když se tak bojí v ČR (vloni, předloni), proč se neubytovali v areálu letiště, což je vojenský areál, hlídaní nonstop, naprosto bezpečný. Kdo k tomuto mohl dát souhlas a platit majiteli hotýlku x milionů měsíčně za takovou pakáž. Bylo jich cca do dvaceti a přesto se našel jeden, který “přeběhl” na druhou stranu, právě k Talibánu???

Jak jsem psal před chvílí, bydlí se  tam v
“domečcích z hoven”, ale všichni čmoudi na ulici, furt telefonují …
To je ten pokrok pro ně od nás??? Kanalizace nula, smrad, bordel a humus, kam se podíváš. Na ulicích se povalují chlapi, pokuřují a žvaní. Nikdo se ani nezvedne, aby něco okolo aspoň uklidil. Kompletně všichni smrdí, jak se nemyjí. A smrdí hodně!
Vůbec nechápeme jejich naturel. Oni nechtějí žádnou demokracii, tam celá staletí vládnou kmenoví vůdci. A do toho jim v mešitě 5x denně vymývá hlavu muezzin, tak jak to může dopadnout…
Mohl bych o nich psát celé hodiny, ale nemá to cenu. V odrasované zemi, které už není co vzít, navíc bez podpory obyvatelstva, nelze jakkoliv zvítězit.
Všechno doteď, za 20 let k ničemu nevedlo a bohužel spousta vojáků tak zahynula zbytečně, ať si politici, nebo generálové žvaní co chtějí!
Přeji hezký den.
Živnůstka Martin

Válka v Afghánistánu – vyúčtování    17.8.2021 přišlo poštou
“Pořád jsem nevěděl, jak vystihnout to, co si myslím o tom, co se děje v Afghánistánu.
Jen to, že to je velký průser Západu (i nás i když jsme jen podržtaškové) v čele s Američany. Daniel Vavra z Warhorse to ale vystihl přesně.
Já bych jen dodal, přestaňme pořád lézt někomu do prdele a začněme dělat (alespoň trochu) samostatnou politiku. 🙁
“Už Werich říkal, že „když už člověk jednou vede válku, tak ji má vést tak, aby ji vyhrál.

A když ji vede, aby ji vyhrál, tak jí tak má vést, a ne tak aby ji prohrál, jak tomu v mnoha případech je.”
Čímž se soudruzi v NATO zjevně neřídili. Po dvaceti letech nám končí válka v
Afghánistánu. Kterou jsme NAPROSTO BRUTÁLNĚ PROHRÁLI.
Jinými slovy – NATO, rádoby nejmocnější vojenská síla na světě, za ani dvacet let nedokázalo porazit negramotnou guerillu v sandálech jezdící ve starých Toyotách s na koleně vyrobenými kalachy.
Joe Biden ještě nedávnou rezolutně tvrdil, že nás nečeká vietnamský scénář, kdy jakmile USA stáhlo svoje vojáky, místní režim okamžitě prohrál a Američané evakuovali své lidi ze střechy obležené ambasády na poslední chvíli vrtulníky. Přesně to se teď děje. Kábul padl. Všichni utíkají v panice na letiště.   Co to všechno stálo?

Modlitba za amerického mariňáka, kterého zabila nástražná mina Talibů.

Cca 71 tisíc zabitých afghánských a pakistánských civilistů.
Cca 70 tisíc zabitých afghánskách vojáků a policistů.
2442 zabitých amerických vojáků
20666 raněných amerických vojáků
3800 zabitých privátních kontraktorů
1144 zabitých vojáků NATO
549 zabitých humanitárních pracovníků
136 zabitých novinářů
14 zabitých českých vojáků.
Celkem se odhaduje až 240 tisíc mrtvých.
Jenže!
K tomu je ještě potřeba připočíst sebevraždy válečných veteránů a jejich číslo
je NAPROSTO DĚSIVÉ. V USA se každý rok zabije okolo 6000 vojáků!!! To je za
dobu války v Afghánistánu přes 100.000 mužů. Ne vše se dá přičítat válce, ale posttraumatický syndrom jistě hraje svojí roli. Kdyby válka nebyla, jistě by jich
bylo míň.
USA stála válka 2,3 BILIONU dolarů.
To je 49 520 725 000 000 korun. 49,5 BILIONŮ.
To je polovina amerického rozpočtu za rok 2019.
Za to by šlo postavit přes 200 Temelínů.
UK a Německo 50 miliard dolarů.
ČR platila každý rok na misi přes miliardu korun.
Čeho jsme docílili?  Ničeho.
Vycvičili jsme Afghánskou armádu a policii tak dobře, že se v těchto hodinách vzdává bez boje a Talibánu předává naši špičkovou techniku za miliardy.
Tedy jinými slovy – vyzbrojili jsme Talibán.
Vycvičili jsme desítky tisíc duchů – vojáků, které jsme platili, ale neexistují, nebo okamžitě dezertovali.
Těm kteří náhodou opravdu cvičili, jsme předali naše válečné knowhow, takže až
s nimi budeme příště bojovat, budou nás umět lépe zabíjet. (I když vzhledem k
našim “úspěchům” je možná snáz porazíme?)
Zaplatili jsme spoustě zkorumpovaných byrokratů jejich vily a auta.
Postavili jsme Talibánu spoustu infrastruktury.
Postavili jsme školy a další vymoženosti, které nikdo nepoužívá.

V  celém regionu je díky nám obří nestabilita, chaos a chybí jakékoliv elity.
O 20 let okupace (protože nic jiného to nebylo) jsme oddálili, nebo vrátili zpět jejich vlastní vývoj. Teď se začíná zpět na 0.
Celý region nás upřímně nenávidí. Několik milionů lidí muselo uprchnout. Mnoho do EU, kde představují samozřejmě další náklady pro naše rozpočty.
Proti komu jsme bojovali a kde na to nepřítel bral peníze?
Rozpočet Talibánu na rok 2020 byl 1,6 miliardy dolarů.
Řekněme, že takový rozpočet měl celých 20 let. To znamená, že armáda s rozpočtem 49 bilionů byla poražena armádou s rozpočtem 32 miliard dolarů. Tedy porazili nás i přes 1500x menší rozpočet!!!!!! Ne 10x ne 100x ale 1500x. Nechte to vstřebat.
416 milionů vydělali obchodem s drogami. Primárně s těmi nejhoršími – opiáty.
Těmi zabíjí další desetitisíce lidí jen v USA ročně!
400 milionů vydělali těžbou drahých kovů, kamene a minerálů.
160 milionů vybrali výpalným a daněmi. Talibán vybírá i mýtné.
240 milionů dostal Talibán DAREM od nejrůznějších charit. Většinou z Perského zálivu.
240 milionů – export zboží.
80 milionů nemovitosti, které Talibán vlastní.
Zahraniční vlády – panuje vážné podezření, že Talibán dostává klidně 500
milionů dolarů ročně od zemí jako Írán, Pákistán, Katar a Saudská Arábie (se kterou jsme velcí kamarádi).
Pozitivní stránka věci? Misí prošlo 11500 českých vojáků (mnoho z nich opakovaně, takže celkem méně). Tím získali cenné zkušenosti z reálného konfliktu v extrémním prostředí. To je pro naši armádu jistě dobrá zkušenost.
Američtí vojáci v Afghánistánu balí vlajku.
Jinak jediný kdo vyhrál jsou zbrojaři, kteří většinu těch peněz shrábli.
Shrnuto kolem a kolem, za podobně epický megaprůser a absolutně zpackanou válku, by měl někdo nést zodpovědnost. 20 let nám politici, generálové, nejrůznější aktivisté a neziskovky tvrdili, že takhle se to má dělat. Že válka se nemá vést tak, abyste nepřítele porazili, zdecimovali, zničili a pak dané území ovládli, ale že to tam tak nějak pacifisticky zflikovali a pak budeme místní podplácet a převychovávat a oni nám za to budou vděční a tím tam nastolíme mír a demokracii.
Ukázalo se to jako absolutně debilní a zcela neúčinná strategie.
Místní si vzali peníze, nenávidí nás, co jsme zbudovali zničili, nebo to teď využije náš nepřítel a kvůli tomu všemu zemřelo čtvrt milionu lidí a utratily se astronomické částky.
Pokud bychom hledali někoho u nás, tak navrhuji Petra Pavla, který 3 roky NATO velel a tuto válku a strategii schvaloval a propagoval a udělal si na tom kariéru.
Momentální velitel amerických sil generál Milley má zase větší starosti aby pochopil “bílou nenávist” a armáda byla více inkluzivní, protože je běloch.
Neschopáci ,kteří nedovedou porazit z rozpočtem 49 bilionů armádu pasáků koz živících se
prodejem heroinu, nemají ve velení NATO ani v politice co dělat (viz Petr Pavel),.”  (Poznámka Nové republiky: NATO je servisní organizací administrativy USA, která většinou slouží jako pláštík pro zahalování imperiální podstaty válečných akcí Spojených států. V
USA, a především v jejich “deep state”, hledejme viníky a původce války i zpackaného útěku z Afghánistánu.

U nás pak jejich slouhy, různé týpky jako jsou např. poslankyně Černochová, senátor Fischer či generál P. Pavel a další a řadu aktivistických presstitutů
rozlezlých po celém českém mainstreamu, v ČT a ČRo. NATO je prokazatelně zločinecká organizace porušující nejhrubším způsobem nejen mezinárodní právo ale i svou vlastní chartu. To, že je to i hnízdo “neschopáků” je jen detail.)
Ještě někdo věří, že nás NATO v případě potřeby ochrání? Možná by i chtělo, ale jak je patrno, nemůže. Otrhanci, s ubrusy na hlavách a se sandály z ojetých pneumatik na nohách, to prokázali jednoznačně. Pokud by NATO narazilo na adekvátně vyzbrojenou armádu, tak by to byl zřejmě stejný kolaps jako nyní.

Hoši už nejsou zvyklí strádat a jsou závislí na žoldu, bez něj jde morálka do kopru, přičemž s jeho vyplácením by to za války bylo zřejmě všelijak. Nehledě na věky přetrvávající
animozity mezi jednotlivými “spojeneckými” státy, kdy to přátelství ve zbrani deklarují pouze politici.
Tak snad se Talibán bude držet doma a nezačne nám vracet naši osvětovou misi……

zdroj není uveden, přistálo v mailový schránce, každý si udělá svůj názor

Přejít nahoru