Ukrajinské ženy ve Švédsku varovaly, aby se neoblékaly způsobem, který by mohl provokovat muslimské muže

Ukrajinským ženám v uprchlickém centru Galaxen ve švédském Olofströmu bylo řečeno, aby se neoblékaly způsobem, který by mohl provokovat muže z “jiných kultur”, kteří také žijí v ubytovacím zařízení Galaxen, podle švédských internetových novin Nyheter Idag.

Pokyn přiměl azylový dům pro jednu ženu, aby začala informovat ukrajinské ženy o jejich právech.

Gitana Bengtssonová, která pomáhá uprchlíkům, reagovala na “radu” správy uprchlického bydlení a ujistila se, že se spojí s ženským azylovým fondem.

“Mluvil jsem se ženou z útulku pro ženy v Olofströmu. Řekla, že bychom tam měli jít a mít informativní schůzku pro ženy,” řekl Bengtsson švédskému rozhlasu. “Takže pokud se necítí bezpečně, mohou zavolat a měli by se cítit bezpečně. Řekněte jim něco o jejich právech a o tom, kam se mohou obrátit.”

Na otázku, jak se ukrajinské ženy oblékaly, než jim bylo řečeno, aby se změnily, Bengtsson řekl, že “se obvykle oblékaly jako my, vy a já”.

“Na tom není nic divného. Nevypadaly jako prostitutky. Kdyby tyto ženy žily ve městě, nikdo by jim neříkal, jak se mají oblékat,” dodal Bengtsson.

Vedoucí ubytování údajně řekl ženám, že by neměly nosit lehké oblečení, které zviditelňuje části těla, jako jsou krátké šortky nebo sukně.

Objevily se četné zprávy o některých ukrajinských ženách, které hledaly útočiště ve Švédsku, protože se ve svém novém prostředí necítily bezpečně kvůli pokusům migrujících mužů proniknout do jejich ubytování.

Přejít nahoru