Policie, Švédsko: Gangy přistěhovalců začínají vytvářet problémy ve venkovských oblastech

DALSLAND Peter Torstensson, oblastní policista v západoslušvédském Dalslandu, varuje, že problémy, které existují na předměstích švédských velkých měst, se brzy rozšíří na venkov. Přistěhovalecké gangy se stávají problémem i v menších městech, říká SVT.

Peter Torstensson dříve pracoval v “obzvláště zranitelných oblastech” ve Stockholmu. Nyní je oblastním policistou v Dalslandu s odpovědností za tři obce a vidí, že venkov se stává předměstím velkých měst.

Konkrétně se jedná o mladé lidi s cizím původem, kteří vytvářejí problémy. V oblasti Torstenssonu vzrostla kriminalita v posledních letech o více než 30 procent.

“Pokud jde o problém mládeže v obci Bengtsfors, jedná se o menší počet, 10-15 kluků, kteří se narodili v zahraničí, kteří mají obavy z toho, aby se etablovali ve společnosti, kde rodiče mají potíže s jejich zvládnutím, abych to řekl bez obalu,” říká.

“Není jich mnoho, ale v tak malé komunitě jsou velmi dobře zaznamenáni. A to vyvolalo obavy mezi veřejností. Mimo jiné chodí do obchodů a berou si, co chtějí, a zaměstnanci obchodu se neodvažují jednat, říká Torstensson. Píše portál Nyheteridag.

Podle něj došlo také ke konfliktům mezi mládeží traktorů EPA v oblasti a nově přidanými gangy.

“Je důležité si uvědomit, že nestačí zaměstnat a posílit větší města policejními zdroji. Je třeba také pamatovat na venkov, menší města a komunity ve Švédsku.

Přejít nahoru