Italský parlament zahájil vyšetřování po stovkách migrantů obviněných z “rozpoutání pekla” ve městech u jezer s výtržnostmi a sexuálními útoky

Poté, co minulý týden vypukl rozsáhlý chaos na večírcích v italských jezerních městech poblíž jezera Garda, kterých se zúčastnilo až 2 000 migrantů, zahájily italské státní zastupitelství a italský parlament řadu vyšetřování, včetně jednoho případu, kdy 30 migrantů údajně sexuálně napadlo šest dospívajících dívek ve vlaku z jezera Garda do Milána.

Vyšetřování se také zabývá násilnými incidenty spáchanými některými účastníky předchozí akce ve městě Peschiera, oblíbené turistické destinaci. Italský parlament bude také současně vyšetřovat případ a diskutovat o incidentu, který vyvolal celostátní titulky v zemi.

 

https://youtu.be/2orJUcJuW_M

2. června se asi 2 000 mladých lidí zúčastnilo masivní párty na pláži v Peschiere. Starosta Castelnuovo. Giovanni Del Cero byl přítomen nepokojům a řekl: “Snažil jsem se jim porozumět, ale křičeli absurdní fráze a mávali vlajkami různých afrických zemí,” uvedly noviny Corriere Della Sera. Svědci také řekli italským novinám Il Giornale, že dav byl “z větší části severoafrický”.

Noviny poskytly následující popis toho, jak incident začal:

Spousta Severoafričanů a dokonce i imigrantů druhé generace přijela na nepovolený pouliční rave, který začal docela tiše. Do 13 hodin bylo na shromáždění asi 600 účastníků, kteří se potulovali po městě, ale bez větších rušivých vlivů. Situace se vymkla kontrole, když vlak přijel z Milána a vlna lidí, nejméně 1 500 dospívajících, se nahrnula do jezera Garda. Téměř všichni pocházeli z provincií Milán, Brescia a Bergamo. Krádež tašky stačila k tomu, aby vypukla první rvačka s holemi a noži. Pak dav napadl ulice u jezera a pláž. Píše portál RMX.

“Zničili všechno,” řekl majitel firmy v rozhovoru s Corriere Della Sera. “Rozbili výlohy, zaútočili na turistický vlak a zablokovali kolemjdoucí pěšky nebo na mopedu.”

Když se pořádková policie pokusila zasáhnout, skupina dospívajících začala házet kameny.

“Nevím, jestli to byli imigranti první nebo druhé generace,” řekla Orietta Gaiulliová, starostka Peschiery. “Je to jen rasa zločinců, kteří zanechali hlubokou ránu v mé komunitě. Žili jsme den války.”

Jeden z videoklipů na sociálních sítích ukazuje, jak skupina napadla motocyklistu v dopravní zácpě způsobené davem návštěvníků večírku a pak se pokusila odtrhnout kabelku spolujezdce.

Jeden uživatel Twitteru, který zveřejnil video z incidentu, napsal: “Tisíce přistěhovalců rozpoutaly peklo v Peschiera del Garda. Vandalismus, rvačky, střety s policií, pobodání, okradení rodin, vyděšení turisté a donucení k útěku. Proces integrace migrantů v Itálii zjevně selhal.”

Přejít nahoru