Putin plánuje vyzbrojit “uprchlíky” jako zbraň, aby vytvořil “nestabilitu” v Evropě

V dlouhém vlákně na Twitteru Snyder vysvětluje svůj postoj, že ruský prezident “se připravuje na vyhladovění velké části rozvojového světa jako další fáze své války v Evropě” tím, že pokračuje v blokádě dodávek obilí z Ukrajiny.

“Pokud bude ruská blokáda pokračovat, desítky milionů tun potravin shnijí v silech a desítky milionů lidí v Africe a Asii budou hladovět,” tvrdí Snyder.

Profesor historie říká, že Putin chce vyprovokovat světový hladomor, který způsobí masové hladovění a potravinové nepokoje, což vyvolá nevýslovné množství migrantů, kteří zaplaví evropské země.

“Putinův hladový plán má také generovat uprchlíky ze severní Afriky a Středního východu, oblastí, které jsou obvykle krmeny Ukrajinou. To by vyvolalo nestabilitu v EU,” napsal Snyder na Twitteru.

Minulý měsíc vůdce italské strany Liga Matteo Salvini varoval, že pokud válka na Ukrajině brzy neskončí, chronický nedostatek potravin způsobí imigrační vlnu, která povede k tomu, že se 20 milionů afrických migrantů pokusí vstoupit do Evropy.

Hlavní poradce Vladimira Putina také předpověděl “globální hladomor”, ke kterému dojde do konce roku v důsledku celosvětového nedostatku obilí způsobeného válkou na Ukrajině.

Jak jsme již dříve zdůraznili, turecký prezident Recep Erdogan opakovaně vyhrožoval, že použije “uprchlíky” jako politické zbraně. Píše portál Infowars.

Nedávno pozorovatelé varovali, že Erdogan se chystá potrestat Řecko za to, že se snaží zablokovat prodej amerických stíhaček Turecku tím, že dovolí desítkám tisíc migrantů překročit Egejské moře a masově se pohybovat na řeckých hranicích.

V roce 2019 turecký vůdce pohrozil, že pošle do Evropy 3,6 milionu uprchlíků, pokud EU neukončí svůj odpor vůči turecké ofenzívě v Sýrii.

 

Přejít nahoru