Putin čelí nové hrozbě, když se Západ rozhodl vytvořit “armádu OSN”, aby zničila Rusko

Bývalý armádní důstojník a expert na chemické zbraně Hamish de Breton-Gordon řekl Express.co.uk, že by mohla být vyslána armáda OSN, aby zabavila obilí z Ukrajiny, které je údajně ukradeno ruskými silami. Popsal tento krok jako “realistickou” možnost, protože by byl méně pobuřující než britské nebo americké jednotky, které by byly poslány samy. Pan De Bretton-Gordon však varoval, že takový krok by Kreml “jistě” považoval za eskalaci.

Pokud by ruské síly zaútočily na vojáky OSN na Ukrajině, expert tvrdil, že by to bylo považováno za “volnou ruku” pro spojence NATO, aby šli na Ukrajinu, aby vytlačili Rusy.

V důsledku článku 5 NATO, principu kolektivní obrany, by to mohlo vyvolat globální konflikt.

To přichází uprostřed rostoucích obvinění, že ruské síly v okupovaných oblastech Ukrajiny systematicky kradou obilí a další produkty od místních zemědělců.

Ukrajinský ministr zemědělství Mykola Solskyj v dubnu obvinil Rusko z krádeže “několika set tisíc tun” obilí a řekl: “Osobně to slyším od mnoha majitelů sil na okupovaném území.

“Tohle je naprostá loupež. Píše portál Express.co.uk

“A to se děje všude na okupovaném území.”

V rozhovoru pro Express.co.uk o obilí pan De Bretton-Gordon řekl: “Myslím, že se to stane větším problémem.

“Mám plíživý pocit, že NATO a další země se snaží zjistit, jak mohou dostat toto obilí z Ukrajiny, a myslím, že je na čase, aby OSN vyslala nějaké jednotky na zem, aby to obilí dostaly ven.

Přejít nahoru