Praha byla vyhlášena šestým nejlepším městem světa

Praha byla pro rok 2022 vyhodnocena jako šesté nejlepší město na světě a třetí nejkrásnější podle seznamu zveřejněného britským časopisem Time Out.

“Praha není jen hezká tvář,” napsal pro publikaci David Creighton a citoval, proč byla zařazena před města jako Kodaň, Berlín nebo New York.

Kromě krásných památek si turisté mohou podle amerického novináře užít celkově atraktivní kvalitu života v české metropoli. Creighton citoval “obří” počet galerií a muzeí, stejně jako cenově dostupné, ale vysoce kvalitní potraviny, a to jak v obchodech, tak v restauracích.

Výhodou je i snadné prozkoumávání města městskou hromadnou dopravou, a pokud návštěvníci hledají klidnější a klidnější místa, doporučil přírodní rezervaci Divoká Šárka s tím, že nemusíte opouštět hranice města, abyste viděli nějakou skutečnou přírodu.

Creighton navrhl navštívit Prahu i kvůli zrekonstruovanému vltavskému nábřeží, které bylo nominováno na prestižní architektonickou cenu. Zmínil se také o hladomornách Rašínova nábřeží, jejichž slavnostní otevření bylo poznamenáno protipandemickými opatřeními kvůli koronaviru.

“Devadesát procent Pražanů si myslí, že jejich město je krásné, a dokonce 96 procent vnímá městskou hromadnou dopravu pozitivně. Tramvaje jsou nejlepší,” řekl Creighton.

Města po celém světě jsou každoročně hodnocena britským časopisem Time Out. Praha se v loňském žebříčku umístila na sedmém místě, když také získala titul nejkrásnějšího města světa.

Přejít nahoru