VIDEO dramatu v oblacích: Cestující se dívali z okna… Doprovází nás stíhačka! Příčina překvapení

Airbus A319 odstartoval z londýnského letiště Gatwick a zamířil na Menorku na Baleárském souostroví ve Středozemním moři. Nic nenasvědčovalo tomu, že by za několik minut měla v letadle vypuknout panika. Cestující, kteří se dívali z okna, si všimli, že se vedle křídla objevila stíhačka F-18. Stejný model byl použit v kultovním filmu Top Gun s Tomem Cruisem v hlavní roli.

Společnost EasyJet potvrdila, že let EZY8303 doprovázel stíhací letoun. Podle jejího mluvčího šlo o bezpečnostní kontrolu, píše Independent. Brit (18) zalarmoval palubní personál, když tvrdil, že v letadle je bomba. “Civilní garda již zadržela 18letého britského občana, který je obviněn z narušování veřejného pořádku v Mahonu na Menorce. Byl obviněn z přípravy i praktického provedení celého trestného činu,” uvedla španělská policie. “Ve včerejších hodinách (3. července) byla řídící věž na letišti Menorca upozorněna na hrozbu bomby v letadle směřujícím z Londýna do hlavního města ostrova Mahonu, které se v té době ještě nacházelo ve vzduchu a blížilo se k letišti,” uvádí se dále ve zprávě. Výhrůžka byla údajně zveřejněna na sociální síti.

Po přistání bylo letadlo nasměrováno do prostoru mimo hlavní terminál a ostatní letadla. “Civilní garda zorganizovala speciální operaci na zneškodnění bomb. Jejími členy byli vycvičení speciální policisté a policejní psi,” dodala policie. Před hledáním bomby evakuovali celé letadlo. Nakonec potvrdili, že se jednalo o falešnou zprávu. Obviněný byl spolu s dalšími pěti svědky předveden na policejní stanici. Autor výhrůžky bude s největší pravděpodobností postaven před soud.

zdroj

 

Přejít nahoru