Slovenka poslala “americkému vojákovi” 110 tisíc eur. Dopisovala si s ním pouze přes internet

Policie obdržela trestní oznámení pro podezření z podvodu. Informovali o tom na sociální síti.

“Pachatel prostřednictvím sociálních sítí kontaktoval ženu středního věku z okresu Topoľčany. Tvrdil, že je americký voják, který je nyní v Německu a peníze mu chodí do neznámé anglické banky, do které se nemůže dostat. Navázal s ní bližší kontakt a získal si její důvěru.

Požádal ji, zda by mu pomohla se splacením 140 000 eur. Následně pod různými záminkami a přísliby vrácení peněz (zaplacení poplatků za zaslání peněz na Slovensko a platby za právní a jiné služby související s vrácením peněz poškozenému) vylákal od poškozeného přibližně 110 000 EUR. Druhá oběť tak přišla o 5 000 EUR. Vyšetřovatel v této souvislosti obdržel trestní oznámení pro podezření z trestného činu podvodu.” policejní zprávu.

“Topolčanská policie zaznamenala v posledním období až pět podvodů s reklamou na portálu bazos.sk. Zpočátku projevují falešný zájem o prodávané zboží a kontaktují vás nejčastěji prostřednictvím aplikace WhatsApp. Podvodníci vám poté zašlou odkaz na web bazos.sk s logem a logem Slovenské pošty.

Na webu vás požádají o údaje o vaší kartě pod záminkou převodu platby na váš účet. Na podobné stránce se také dozvíte, že kurýr, který zásilku vyzvedne, je již objednán a stačí jen vyplnit údaje o vaší kartě. Jakmile vás podvodník kontaktuje, je jasné, že se nejedná o skutečnou osobu. Poznáte to hlavně podle obsahu zpráv, které jsou většinou psány lámanou slovenštinou.” dodává policie.

“I když jsem sám a mám tolik peněz, jsem sám sobě pěšákem a nepotřebuji nějakého dobrodruha z druhého břehu, jaký má smysl posílat úplně cizímu člověku tolik peněz. Můžu vám dát i číslo svého účtu, to by se také dalo dohromady.” Lubica v diskusi píše.

“Já těm ženám nerozumím.Když mám tolik peněz, pomůžu především svým dětem.Když nemají děti, tak cestuju.Vůbec mi jich není líto.” “I takhle po mně chtěly peníze, ale já mám ještě trochu rozumu.” Blažena píše.

zdroj

Přejít nahoru