Top 10: Nejslavnější čeští fotbalisté všech dob

1. Petr Čech

Jeden z opravdu nejlepších fotbalistů České republiky a také nejlepší brankář na našem seznamu nejslavnějších českých fotbalistů všech dob je Petr Čech. Je známý především jako brankář Chelsea, i když na konci své kariéry sloužil čtyři roky také Arsenalu, během kterých za něj odehrál celkem 139 zápasů. Sázet na další hráče a prominentní sportovní ligy však můžete na https://sazenibonusy.cz/betano-promo-kod/, kde je možností sportovního sázení nepřeberné množství.

2. Antonín Puc
Antonín Puc prošel fotbalistou z bývalého Československa na našem seznamu nejslavnějších českých fotbalistů všech dob. Antonín Puc během své kariéry, která trvala od roku 1925 do roku 1941, hrál jako křídelník a útočník. Hrál za klub Slavia Praha, velkou část své kariéry mezi lety 1925 a 1938. Dále hrál za týmy Viktoria Žižkov a SK Smíchov.

3. Karel Pešek
Karel Pešek během své kariéry, která trvala od roku 1913 do roku 1934, skutečně hrál jako záložník za československé kluby ČAFC Královské Vinohrady, Sparta Praha a SK Židenice. Během své kariéry vstřelil 149 klubových gólů. Jeho kariéra skončila 10 let před začátkem druhé světové války. Zajímavostí o Peškovi je, že provozoval i jiný sport než fotbal a také profesionálně. Ve skutečnosti byl součástí československého hokejového národního týmu, který získal bronzovou medaili na olympijských hrách v roce 1920.

4. Jan Koller
Další útočník na našem seznamu nejslavnější čeští fotbalisté všech dob, Jan Koller se narodil v bývalém Československu, ale hrál za národní tým České republiky. Koller během své kariéry působil v 8 evropských klubech mezi jsou to špičkové kluby, Borussia Dortmund a Anderlecht. Na začátku své kariéry sloužil také špičkovému českému klubu Sparta Praha a to od roku 1994 do roku 1996. Patřil mezi úspěšné střelce v národním týmu, kdy vstřelil 55 gólů v 91 zápasech.

5. Tomáš Rosický
Jeden z opravdu nejlepších fotbalistů na našem seznamu nejslavnějších českých fotbalistů všech dob nesmí chybět ani Tomáš Rosický. Během kariéry hrál jako útočný záložník nebo křídlo pouze za tři kluby: Sparta Praha, které sloužil ve dvou obdobích, dále hrál za Borussia Dortmund a Arsenal v letech 2001 až 2016. Byl 10 let kapitánem českého národního týmu a za jeho přestup do Borussie Dortmund zaplatilo tehdy vedení rekordní přestupovou částku 8 milionů liber.

6. Antonín Panenka
Další fotbalista z bývalého Československa na našem seznamu nejslavnějších českých fotbalistů všech dob, Antonín Panenka během své kariéry hrál jako útočný záložník za šest různých klubů, z nichž většina z nich byla z Rakouska. Podstatnou část své kariéry, celkem 14 let, od roku 1967 do roku 1981 – strávil v československém klubu, Bohemians Praha a na začátku své kariéry. V letech 1973 až 1982 také odehrál 59 zápasů za československou reprezentaci a vstřelil za ni 17 gólů.

7. Pavel Nedvěd
Pavel Nedvěd je nejlepším českým fotbalistou v novodobé éře fotbalu. Aktuálně místopředseda nejvyššího klubu Serie A Juventus Pavel Nedvěd je jediným fotbalistou, který sloužil špičkovému italskému klubu téměř polovinu své kariéry. Vyhrál s Juventusem 16 klubových trofejí, Lazio a Sparta Praha, včetně tří titulů Serie A, čtyř italských Superpohárů a dvou titulů české první ligy. Na svém kontě má také řadu individuálních vyznamenání, mezi něž patří šest Zlatých míčů České republiky, Český fotbalista roku čtyři roky, Fotbalista roku Serie A v roce 2003, Zlatý míč ve stejném roce a ocenění Zlatá noha v roce 2004.

8. Josef Masopust
Jediný fotbalista mezi nejlepšími českými fotbalisty historie spolu s Pavlem Nedvědem vyhrál Zlatý míč v roce 1962 je Josef Masopust dalším fotbalistou z bývalého Československa. Sloužil pouze ve třech klubech a to ZSJ Technomat Teplice, Dukla Praha a belgický klub Crossing Molenbeek během své dvacetileté kariéry, která trvala od roku 1950 do roku 1970.

9. Josef Bican
Nejplodnější střelec na našem seznamu nejslavnějších českých fotbalistů všech dob Josef Bican je vlastně fenoménem českého a možná i světového fotbalu co do počtu gólů, které za svou kariéru vstřelil. Celkem nastřílel 798 gólů ve 495 klubových vystoupeních, které odehrál, a když k tomu přidáte 29 gólů, které vstřelil na mezinárodní úrovni – ve 34 zápasech, pak můžete říci, že vstřelil 827 gólů z celkových 529 zápasů, které odehrál za své kariéry.

10. Oldřich Nejedlý
Oldřich Nejedlý je hráč z bývalého Československa, který během svého působení hrál jako útočník pouze za dva kluby, konkrétně za Spartu Praha a SK Rakovník během15leté kariéry, která trvala od roku 1931 do roku 1946. Za tyto dva kluby vstřelil celkem 180 gólů – 162 za Spartu Praha a 18 za SK Rakovník – ve 225 zápasech, které za ně odehrál na ligové úrovni.

Přejít nahoru