Orbán o evropské migrační krizi: „Milióny dorazí, naším úkolem je bránit náš lid“

Když hovořil v pořadu ´Dobré ráno v Maďarsku´ v rádiu Kossuth, Orbán poznamenal, že „v posledních pěti letech došlo k mnoha chybám, které Brusel nechal proklouznout“. Maďarský vůdce také uvedl, že jeho strana Fidesz – v současné době držící téměř 60 procent křesel v maďarském parlamentu – od svého úsilí neupustí navzdory nedávnému úspěchu na národní i evropské úrovni.

Během rozhovoru Orbán zdůraznil své pevné přesvědčení, že Evropa nemůže být silná, pokud nemá silné národní státy – nepřímé odmítnutí federalistických tendencí globálních byrokratů v Bruselu, což podporuje další extrémní centralizaci moci a větší integraci mezi členskými státy – model Spojených států Evropy, pokud chcete.

Drtivá většina lidí, kteří jsou mimo bruselské globalizační uspořádání, je proti tomuto modelu.

Viktor Orbán, Matteo Salvini a Marine Le Pen jsou prominentní hlasy, které dokázaly jasně formulovat jasnou alternativu k tomuto globálně vedenému modelu Spojených států Evropy.

„Zatímco pravice respektuje národnost, levice sleduje internacionalistickou agendu. Respekt k naší zemi, zastupování národních zájmů a boj za naše práva je závazkem pravice, “řekl Orbán.

Orbánův tón byl pesimističtější, když byl tázán na migraci.

„Tlak migrace dále poroste v příštích desetiletích. Evropské obyvatelstvo upadá, zatímco v Asii nebo Africe je tomu naopak. Tato situace bude vyžadovat mnohem silnější systém kontroly hranic. Miliony dorazí a jedním z našich nejdůležitějších úkolů bude hájit naše lidi, “vysvětlil.

„Evropští politici chtějí legalizovat přistěhovalectví a myslí si, že je to správné řešení. Vidíme to jinak, “ pokračoval Orbán a uvedl, že vytvoření sociálního prostředí, v němž mohou rodiny vzkvétat, je lepší způsob, jak zastavit úbytek evropské populace, než je politika nahrazování migrací, kterou tlačí levičáci a centristé.

„Otázkou zůstává: jak budeme realizovat přidělené rozpočty? Kdy si evropské strany uvědomí, že migrace má více nevýhod než výhod?“

„Náš úspěch budeme moci oslavit až poté, co bude vyřešen problém terorismu, veřejné bezpečnosti a migrace,“ trval na svém Orbán.

(zdroj: svobodnenoviny.eu, foto: archiv)

Přejít nahoru