Vojenský analytik: Putin udělal na Ukrajině to, co měly EU, NATO a OSN udělat už dávno (VIDEO)

Martin Koller je vojenský analytik, inženýr, diplomat a podplukovník v záloze. Pracoval jako analytik a redaktor na ministerstvu obrany a nyní je v důchodu. Zaměřuje se především na vojenské technologie, historii a bezpečnostní politiku. Video z diskuse s ním zveřejnil na sociální síti Tomáš Špaček z hnutí Republika.

Ukrajinci, pokud je to možné, strčí staré zbraně
Podle Martina Kollera je celá bojová síla Evropské unie, jako když se kluci schovávají jeden za druhého a strkají se jeden před druhého, protože nikdo nechce jít do války. “Takže tam do toho mlýnku na maso strčili ty chudáky Ukrajince, které, pokud možno, strkají starými zbraněmi. To je celá jejich politika. Strčit někoho před sebe, aby ho zabili. A vůbec jim to nevadí, a přitom mají plná ústa demokracie a lidských práv,” říká hned na začátku videa Koller, podle kterého kdyby Ukrajina hned na začátku invaze požádala o příměří, k válce by nedošlo, nebyli by mrtví lidé, zničená města, vdovy a sirotci. “Nyní jsme v situaci, kdy Zelenskyj žene Ukrajince zcela nesmyslně do mlýnku na maso, ale oni tu válku nemohou vyhrát,” dodává český vojenský expert.

“Ukrajina prohrává válku, ale lidé jsou tam zcela nesmyslně vražděni a my za tuto uprchlickou komedii platíme,” říká Koller, podle něhož Putin udělal to, co měla EU, NATO a především OSN udělat už dávno. To znamená oddělit válčící strany a usilovat o mírové řešení, ale žádná z nich to neudělala. “Poukazuji na to, že Putin se opakovaně pokoušel oslovit NATO, EU i OSN, ale všichni na něj doslova plivali. Co tedy mohl udělat? Nechat tam ukrajinskou armádu páchat genocidu jako v Kosovu? Byl by blázen. Ztratil by tvář. Nechat ukrajinskou armádu vtrhnout na Krym a vraždit tam lidi? Podívejte se, jak se zachovali Ukrajinci,” říká v debatě podplukovník ve výslužbě a upozorňuje na Ukrajinu, jejíž politické a vojenské vedení se snaží z celé situace vyjít jako nejvíce poškozené.

Islámští teroristé se cvičí v kosovských horách
“Docházelo k vraždám, rabování a znásilňování, ale nikdo to neřešil. V našich médiích o tom nebylo slyšet, a přitom se to tam děje už od roku 2014. Vojenských zločinů jsou mraky, a přesto se jimi nikdo nezabýval. Můžeme začít těmi, kteří uhořeli v Oděse v Domě odborů,” vysvětluje Koller, podle něhož Putin udělal jen to, co měly udělat jiné organizace. “Zabránil genocidě. Tento model jsme viděli na Balkáně. NATO a EU tam intervenovaly tak úspěšně, že došlo ke genocidě Srbů, jejich vyhnání a výsledkem je, že tam vznikly dva zločinecké narkomafiánské státy, Bosna a Hercegovina a Kosovo, kde je zainvestován Islámský stát, různí teroristé a narkomafie, které navíc už 30 let živíme z peněz EU,” nedává si servítky před ústa český vojenský expert.

https://www.facebook.com/watch/?v=557409882740672

Koller také říká, že má přítele, který sloužil v Bosně, a ten mu popsal, že je to tam něco neskutečného. “Tam se mafiáni se samopaly běžně střílejí a vyhazují si domy do vzduchu pomocí výbušnin. Slyšeli jste o tom něco v našich médiích? Nic! A to se tam skutečně děje,” říká podplukovník ve výslužbě a mluví o přímém svědkovi, který celou věc zažil. Další věcí, která se podle něj prokázala, bylo, že islámští teroristé se cvičili v horách Kosova. “Co s tím NATO a EU dělají? Nic!” znechuceně konstatuje Koller, podle něhož jde o dlouhodobou záležitost, protože bosenská a kosovská armáda se do určité úrovně hor vůbec neodváží.

zdroj

Přejít nahoru